Mutlu Akü ve Mutlu Plastik’te grev başladı

Petrol-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu şubesinin örgütlü olduğu Tuzla/Tepeören’de kurulu bulunan Mutlu Akü ve Mutlu Plastik iş yerlerinde dün sabah itibariyle grev başladı. İki iş yeri için yaklaşık altı aydır devam eden görüşmelerin tıkanmasında öne çıkan konu ücretler oldu.

Mutlu Akü iş yerinde 708, Mutlu Plastik iş yerinde ise 63 sendika üyesi çalışıyor.

Sendikadan alınan bilgiye göre 25 Ocak 2022’de yapılan ilk toplu sözleşme görüşmesi oturumunun ardından yaklaşık 6 ay geçti. Bu süreçte artan hayat pahalılığı, her geçen gün yükselen enflasyon ve bunlara karşı düşen alım gücünü telafi etmek isteyen tüm emekçiler gibi Mutlu Akü ve Mutlu Plastik işçileri de geçinebilir bir ücret talebinde bulundu.

Önceki gün sendika genel merkezinde yapılan grev öncesi son görüşmede de özellikle ücretler konusunda uzlaşı sağlanamaması üzerine, dün sabah grev başladı. Sabahın ilk saatlerinde fabrika önünde toplanan işçiler, fabrika kapısına grev pankartını astı.

Sendika Genel Merkez Yönetimi, İstanbul 2 No’lu Şube yöneticileri, şubenin örgütlü olduğu iş yerlerinden üye ve temsilciler de grevin ilk saatlerinde Mutlu Akü ve Mutlu Plastik emekçilerine destek olmak için fabrika önündeydi.

Sonraki Haber