Müzisyenlerden destek: Ustanın erdemini anlayalım

Erkan Oğur, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın’la türkü icrasında bulunduğu için sosyal medyada hedef gösterildi. Çok sayıda müzisyen ve sanatçı mesajlarıyla Oğur’a sahip çıktı.

Sanatçılar, usta sanatçı Erkan Oğur’u Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın’la türkü icra ettiği için linç etmeye kalkışanlara tepki gösterdi.

Bağlamasıyla stüdyoya giren Kalın, sözü ve bestesi kendisine ait 'Hiç Oldum' türküsünü çaldı ve söyledi. Erkan Oğur da çalışmada gitar, e-bow ve kopuz icrasıyla yer aldı. Duayen sanatçı bu nedenle, sosyal medyada hedef tahtasına konulmuştu.

‘SANAT EKOLÜ YARATTI’

Besteci ve yazar Akın Ok, Tüm-Haberler sitesinde kaleme aldığı yazıda, bazı kesimlerin özellikle ticari hesaplaşmaları abartarak, bir müzik şirketine karşı tavır almak amacıyla bu saldırıyı yaptıklarını belirtti. Akın Ok, Erkan Oğur ile ilgili şunları söyledi;

“Erkan Oğur, çizgisindeki sanat derinliğini en çok güzelleştiren ve insanlık sofrasına, insanlık aşkının sayfasını yalnız bırakmayan, yüzlerce notanın erdemini ve görkemini 40 yılın içinde en çok hayat notası, bir o kadar sanat okulu inşa edenlerden oldu. İsmail Hakkı Demircioğlu ile kurdukları köprü, farklı örnekliklere neden olurken, aynı zamanda gelenekten geleceğe can suyu taşıdılar. Erkan Oğur'un alınteri ve onurlu zamanı, alkış ötesinde hâlâ...”

‘HADSİZLİĞİN DE ÖTESİNDE’

Sanatçılar mesajlarında şu satırlara yer verdi:

Eflatun: Sektördeki bunca rezilliğe kepazeliğe sanatsızlığa laf etmeyip ErkanOgur 'a laf etmek, hadsizliğin de ötesinde bir şey, size soracaktı kimle çalışacağını...

Burçin Büke: Erkan Oğur istediğine çalar, düzenler ve fikir olarak katkıda bulunur. Biraz saygılı olun lütfen.

Fettah Can: Erkan Oğur’a buradan demediğini bırakmayan tayfa albümlerini almış olsa, her albümü 5 milyondan fazla satardı. Bir tane albümünü almamış şarkısını dinlememiş arkadaşlar lütfen boş yapmayalım, kendisi kıymetli bir müzik adamıdır.

Ender Çalışkan: Erkan Oğur’u eleştirmeden önce 5 milyon kez düşünmek lazım gelir.

Deniz Ethan: Perdesiz gitarın mucidi, gitarın telini bilmeyen adamların hıncına uğruyor.

Hüseyin Haydar: Erkan Oğur'a erdemli davranışından ötürü bu şiddet niye? Erkan Oğur eğer bir PKKHDP'liye düzenleme yapsaydı kaç kişi itiraz ederdi?

Ali İlhan: Erkan Oğur kendini kimseden üstün görmeyen, müzik yaptığı kişileri ve dinleyenleri güzelleştiren; siyasetler üstü bir pirdir. Müziğin büyük ermişidir. Dedem #ErkanOğur aşktır. Hepimiz önce kendi özümüzdeki eksikliklere bakabilsek keşke...

Mert Topçuoğlu: Bu ülkede Erkan Oğur’u eleştirecek kadar bencil ve sanattan anlamayan, her şeyi siyasete vuran insanlar var. Erkan Oğur ülkemizin büyük bir değeridir, dervişidir. Lütfen biraz vicdanlı olun, Erkan Oğur’un tüm birikimini bir anda boşa çıkaramazsınız. İlk önce saygı.

Onur Caymaz: Hayatında bir kere bir şehit ailesini olsun savunmaya gücü, yüreği yetmemiş bir sürünün, Erkan Oğur'a verdiği ahlak dersini esefle izlemek...

Tolgahan Çoğulu: Benim için dünyada tek bir Paco de Lucia vardır ve tek bir Erkan Oğur vardır. Şimdiye kadar yaptıklarıyla bin kere trend olması gerekirken olmamış ama linçci kültürümüz sayesinde bugün trend olmuş Erkan Oğur’a her zaman saygım sonsuzdur.

Fırat Tanış: Erkan Oğur, Erkan Oğur’dur. Güzel kalbi kiminle, ne tür müzik yapmak ister ya da istemez, sadece kendi bilir. O’nun yaptıklarında çıkar ve bencillik arayanlar, öte dursun.

‘BİR ARAYA GELME CESARETİ…’

Ahmet Hakan üç gün önce konuyu Hürriyet Gazetesi’ndeki köşesine taşımıştı. Hakan şunları kaydetti: “Erkan Oğur’a yapılan, yobazlığın ta kendisidir” başlıklı bir yazı kaleme aldı. “Sen gözlerini yumup çağlar ötesinden gelmiş bir abdal gibi türkülerini söyleyen ve kendini kırklara, yedilere adayan bir eski zaman dervişisin” diyen Hakan yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Türküde ortaya çıkan tabiilikte, etkileyicilikte, alçakgönüllülükte,Erkan Oğur’un büyük payı olduğunu düşündüm. Ve tabii sevindim. Hem de çok sevindim. Türkü uğruna, sanat uğruna, eskinin sesinin yeni bir soluk olarak ortaya çıkması uğruna...

“Bütün görüş ayrılıklarını bir tarafa bırakarak bir araya gelme cesaretinin ortaya konmasına sevindim.

“Fakat gönüllerini ve kafalarını mahallelere ayırmış cepheleşme taraftarı yobazlar, bu cesaretin bedelini Erkan Oğur’a ödetmeye kalktılar.”

ERKAN OĞUR: SOLCU VE DEVRİMCİ BİRİSİYİM

İndependent Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Erkan Oğur, “Sadece müzikle ilgili bir yaklaşımla ve İbrahim Kalın'ı bağlama seven, halk müziğiyle ilgili birisi diye hissettiğim için birkaç müzisyen arkadaşın ricası üzerine kopuzumla eşlik ettim” dedi. Oğur şöyle sürdürdü:

“Ben sadece müzik tarafına baktığım için çalmakta pek sorun görmedim. İnsanlar başka taraflara çektiler. Solcu, devrimci birisiyim. Saray’ın verdiği ödülü kabul etmemiştim”

Sonraki Haber