Naim Kasım: İsrail ile artık direkt savaştayız

Lübnan'daki Hizbullah hareketinin iki numaralı ismi olan Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım açıklama yaptı. Kasım, İsrail ile dorudan bir savaş içinde olduklarını söyledi.

Lübnan'daki Hizbullah hareketinin iki numaralı ismi olan Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, "Artık İsrail ile direkt savaştayız" açıklamasını yaptı. Kasım, televizyonda yayınlanan konuşmasında "İsrail işgalini genişletmek istiyor ve Filistin İsrail için yeterli değil" dedi. Hizbullah lider yardımcısı ayrıca İsrail'in tüm "Arap devletlerinin ve tüm Müslümanların topraklarını" kontrol etmek istediğini vurguladı.

İSRAİL İLE SAVAŞTAYIZ

Naim Kasım, televizyonda yayınlanan konuşmasında İsrail'in istediği üç şey olduğunu şu sözlerle açıkladı:

"İsrail üç şey istiyor: Acımasız suçlar işleyerek insanları korkutmak istiyor. ABD hükümetinin tam desteğini istiyor. 'Bugün alınamayan yarın alınabilir' diye düşünüyor."

Kasım, İsrail'e karşı tek yolun direniş olduğunun altını çizerken, "Artık İsrail ile direkt savaştayız" ifadelerini kullandı.

"Düşman tüm Lübnan'ı hedef aldığına göre, bizim de dilediğimiz yerini hedef alma hakkımız var, uygun gördüğümüz yeri seçeceğiz."

Hizbullah'ın yeniden ayağa kalktığını vurgulayan Naim Kasım, "İdari yönetimimizi yeniden tesis ettik; doldurulacak pozisyon kalmadı; hatta her pozisyonun bir yardımcısı var" dedi.

ABD'NİN ROLÜNÜ BİR KEZ DAHA HATIRLATTI

Lübnan'ın İsrail işgali tehdidiyle karşı karşıya olduğuna işaret eden Kasım, "Eğer ABD'nin Tel Aviv'e her düzeyde doğrudan desteği olmasaydı, İsrail yayılmacı hedeflerinin hiçbirini gerçekleştiremezdi." ifadesini kullandı.

Kasım, İsrail'in saldırılarını durdurmadığı müddetçe İsrail'in kuzeyindeki yerleşim yerlerinin hedef alınarak sakinlerinin yerinden edileceğini ve 2 milyondan fazla İsraillinin tehlike altında olduğunu belirtti.

Çözümün dolaylı bir anlaşma neticesindeki ateşkes olduğunu söyleyen Kasım, "Konumumuz zayıf değil. Son bir haftada düşmana acı verme denklemine geçme kararı aldık ve füzelerimiz Hayfa ve ötesine, Tel Aviv'e ulaştı." diye konuştu.

Kasım, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına karşı İsrail'deki her noktayı hedef alabileceklerini ve füze saldırılarının devam edeceğini belirtti.

İSRAİL HALKINA SESLENDİ

İsrail halkına da seslenen Kasım, Tel Aviv yönetiminin ölen ve yaralanan İsrail askeri sayısı ve Hizbullah'ın gücü hakkında yalan söylediğini ifade etti.

Hizbullah'ın Lübnan'ı zarardan koruduğunu söyleyen Kasım, İsrail'in kadın ve çocukları hedef alan katliamlar yaptığının altını çizdi.

Kasım, Hizbullah'ın İsrail'deki askeri mevkileri hedef aldığını İsrail ordusunun ise sivilleri ve sağlık çalışanlarını öldürdüğünü ifade etti.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, İsrail'in herkesin hayatını alt üst ettiğini ve Lübnan'daki tüm taraflarla dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Sonraki Haber