Nallıhan'da aynı yerde yeniden orman yangını

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde, önceki gün çıkan ve kontrol altına alınan orman yangının ardından bölgeye yakın bir noktada yeniden orman yangını çıktı. Nallıgölcük köyü yakınlarına kadar ulaşan yangına müdahele çalışmaları sürerken Nallıgölcük köyü boşaltıldı.

Ankara’nın Nallıhan ilçesinde dün kontrol altına alınan orman yangını yeniden alevlendi.

Yangın, saat 16.30 sıralarında ilçeye bağlı Beyalan mevkiinde çıktı. İki gün önce orman yangının çıktığı Yeşilyurt ve Belenören Mahallesi'ne yakın bir noktada çıkan yangını fark eden vatandaşlar durumu Orman Genel Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine bölgeye 2 uçak, 6 helikopter, 86 itfaiye arazözü, 8 dozer ile çok sayıda ekip sevk edildi. Ekipler rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangını kontrol etmek için çalışma başlattı. Yangına havadan da müdahale edildi. Fakat tüm müdahaleye rağmen yangın henüz kontrol altına alınmadı. Ekiplerin bölgedeki çalışması sürüyor.

EVLER BOŞALTILDI

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, AA muhabirine, aynı bölgede dün de yangın çıktığını belirterek, "Kaymakamlığın talimatları doğrultusunda tehlike oluşturabileceği düşüncesiyle Nallıgölcük ve Beyalan mahallelerinin boşaltılmasına karar verildi.” dedi.

Aydınlık'a konuşan Nallıgölcük köyü muhtarı Veli Yıldırım yangının köyün 300 metre yakınına kadar ulaştığını söyledi.Yıldırım, arazi koşullarının sarp olduğunu vurguladı ve gece müdahalenin zorlaşabileceğini belirtti.

DAHA ÖNCEDE AYNI BÖLGEDE YANGIN ÇIKMIŞTI

Cumartesi günü Eymir Mahallesi'nde Çökecik bölgesinde ormanlık alanda yangın çıkmıştı.

Ekiplerin uzun mücadelesiyle pazar günü kontrol altına alınan yangında, soğutma çalışmaları sürüyordu.

Sonraki Haber