Narin cinayeti soruşturmasında son durum... Patoloji birimi raporu çıktı: Kanama tespit edildi

Narin Güran cinayetinde soruşturma sürüyor... Adli Tıp Kurumu’nun ilk tespitlerinde Narin Güran’ın boğularak öldürüldüğü belirlenmişti. Narin’in Histopatoloji raporuna göre ise Narin’in bedenine ait bölümlerin birçok yerinde çürüme ve sıvılaşma meydana geldi.

Diyarbakır, Bağlar’ın Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde soruşturma devam ediyor.

Narin Güran cinayetiyle ilgili olarak amca Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran’ın tutuklanması ile birlikte cezaevine gönderilen zanlı sayısı 12’ye çıktı. Narin’in ağabeyi Enes, annesi Yüksel ve amcaları da tutuklanmıştı.

BOYUN BÖLGESİNDEKİ 4 ÖNEMLİ BULGU

Boğularak öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin ayrıntılar, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Patoloji birimi tarafından tedavi edilen 'Histopatoloji' raporunda ortaya çıktı. Raporda, Narin'in boyun bölgelerindeki dört önemli bulgu dikkat çekiyor.

Habertürk'ün haberine göre, katilin Narin'i arkadan koluyla baskı yaparak boğduğu ortaya çıktı. Bu baskı sonuç olarak özellikle sol boyun tarafında daha fazla hasar görmüş, çocuğun sol tarafının ciddi şekilde etkilendiği ve göğüs kısmında da baskının izlerine rastlandı.

KANAMA TESPİT EDİLDİ

Raporda, Narin’in boyun bölgesinde meydana gelen kanamaların ayrıntıları yer alıyor.

Ortaya çıkan 4 sonuçtan üçü boyun bölgesinde meydana gelen hasarlardan oluşuyor. Sonuçlara göre Narin’in, boynun ön kas gruplarında ve boynun sol tarafından enseyle birleşimine kadar olan bölüm ile sol çene altındaki kemiklerde de kanama olduğu saptandı.

'NARİN’İN GÖĞÜS KISMI DA HASAR GÖRMÜŞ'

Dikkat çeken dördüncü sonuç ise Narin’in göğüs kısmının da hasar görmesiydi. Raporda yer alan sonuca göre, göğüs üstü ve cilt altında “Ağır otolitik kas segmentleri arasında sitoplazmik sınırları seçilemeyen” kanamayla uyumlu bulgular elde edildi.

Boğularak öldürüldüğü belirlenen Narin’in raporuna göre, katil zanlısı Narin’in göğsüne baskı kurarak, özellikle sol boyun bölgesini daha ağırlıklı sıkarak katlediyor.

'ARKADAN KOLUYLA SARARAK BOĞMUŞ OLABİLİR'

Ortaya çıkan sonuçlara göre Narin’in elle boğulduğu düşünülüyor. Kanamanın yoğun olduğu bölgeler ve göğüs tarafındaki baskıya bakılarak, katil zanlısının Narin’e arkadan koluyla sararak boğduğu ihtimali ise güçleniyor.

AMCA, 'SİZ KARIŞMAYIN, BEN BU İŞİ HALLEDERİM' DEDİ Mİ?

Diğer yandan tutuklu olan amca Salim Güran’ın gözaltına alınan oğlu D.G.'nin ifadesi de ortaya çıktı.

D.G.'nin olay günüyle ilgili WhatsApp yazışmalarını ve arama kayıtlarını sildiği tespit edildi. Diğer günlere ait mesajları silmemesi dikkat çekerken, bu durumu neden yaptığı konusunda bir açıklama yapmadı.

Diyarbakır Jandarma Komutanlığı’nda sorgulanan D.G., Narin’in kaybolduğu saatlerde Mardin’in Derik İlçesine düğün davetiyesi dağıtmak için gittiklerini öne sürdü. Narin kaybolduktan sonraki günlerde aile meclisinin toplanıp bir karar almadığını öne süren D.G.’ye, babası Salim Güran’ın Narin kaybolduktan 2 ya da 3 gün sonra kendisine ve amcalarına “Siz karışmayın, ben bu işi hallederim” diye telkinde bulunup bulunmadığı soruldu. D.G. bu soruya “Babamın böyle bir söylemi olmamıştır” diye cevap verdi.

Sonraki Haber