Adalet Bakanı Tunç'tan Narin Güran açıklaması

Narin Güran cinayetine ilişkin konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, cansız beden bulunduktan sonra 24 kişinin gözaltına alındığını kaydetti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'yi yasa boğan Narin Güran cinayetiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Tunç, Narin'in cansız bedeni bulunduktan sonra amcasının dışında 24 kişinin daha gözaltına alındığını dile getirdi ve "23 kişinin şu anda ifade işlemleri devam ediyor. Burada tabii gece saatlerinde elde edilen bulgular sonrasında bir kişi daha köyden tespit edilerek ifadesine başvuruldu, ifadesi alınıyor" şeklinde konuştu.

DNA TESPİTLERİ YAPILDI

Tunç, Narin'in arandığı 19 gün boyunca 276 kişinin ifadesine başvurulduğunu söyledi. Tunç, bu ifadelerden yola çıkılarak ve elde edilen bulgular ışığında Adli Tıp Kurumunun DNA tespitleri yaptığını, amcasının aracının şoför koltuğundaki DNA ile Narin’in DNA'sının uyumlu olduğunun tespit edildiğini dile getirdi.

Bakan Tunç, “Bu nedenle burada da bir gözaltı ve tutuklama gerçekleştirildi. Şu anda amcası tutuklu vaziyette. Tabii dün Narin’in cansız bedeni köye 1 buçuk kilometre uzaklıkta dere yatağında, derenin sığ bir kısmında jandarma ekiplerimiz tarafından tespit edildi. Hemen cumhuriyet savcımıza bilgi verildi. Cumhuriyet savcısının eşliğinde oradan Narin’in cansız bedeni çuval içerisinde bulundu. Çok üzüldük. Keşke canlı olarak bulunabilseydi. Hunharca katledildiğini gördük. Gerçekten bizi derinden yaraladı” diye konuştu.

İLERİ TETKİK VE İNCELEME

Hemen otopsi işlemlerine başlandığını, doku örnekleri alındığını ve bunların bir kısmının Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığında kimyasal, biyolojik ve patolojik incelemeler yapıldığını ifade eden Tunç, bir kısım doku örneklerinin de daha ileri tetkik ve inceleme gerektiren hususlar olduğu için İstanbul Adli Tıp Kurum Başkanlığına gönderildiğini dile getirdi.

Tunç, “İncelemeler neticesinde bir rapor ortaya çıkacak. O rapor ışığında da soruşturmanın seyri devam edecek" dedi. Tunç, DNA incelemeleri ve otopsi işlemleri devam ederken dün gece soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarının sayısını da artırdıklarını belirtti.

'ADALET HESAP SORACAK'

Narin Güran’ın ölümü ile ilgili sorumluların mutlaka cezalandırılacağını vurgulayan Adalet Bakanı Tunç, şöyle devam etti: “Narin evladımızın canice katledilmesine sebep olanlar, katledenler kimlerse bunlar mutlaka bulunacak. Adalet bunlardan hesap soracak. En ağır cezayı bunlar alacak. Şu anda soruşturma kapsamında elde edilen bulgular var. İfadeler devam ediyor, çapraz sorgular devam ediyor. Mutlaka bir sonuca ulaşılacağı kanaatindeyiz ve bunun için büyük bir çaba gösteriyoruz.”

'Çocuklarımıza sahip çıkalım'

Tunç, bu tür elim olayların ve bu tür canice suçların ülkede işlenmemesi için hep beraber gayret gösterilmesi gerektiğinin önemine işaret ederek, “Millet olarak çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Çocuklarımız çevresindeki tehlikelere karşı en korunmasız kişiler. Onların koruması konusunda başta görev ailelerin, onlar yetişemiyorsa elbette ki devletin. Bu anlamda çocuk istismarının önlenmesi, çocukların cinsel istismarının önlenmesi, çocukların kötü muameleye maruz kalmaması için her türlü tedbirleri almaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

EN AĞIR CEZA

Narin Güran ile ilgili soruşturmanın gizli yürütüldüğünü hatırlatan Bakan Tunç, tüm deliller ortaya çıktığında ve suçlular tespit edildiğinde gerekli davaların açılacağını ve kanunlarda belirtilen en ağır cezayla sorumluların cezalandırılacağını vurguladı. Tunç, “Bir nebze de olsa kamuoyunun ferahlatılması gerekiyor. Çünkü millet olarak çok üzüldük. 8 yaşındaki bir kızcağızın bu şekilde canice bir katliama maruz kalması ve hayatını kaybetmesi bizleri derinden yaraladı. Şimdi bize düşen, onu o kötü muameleyi yapan, onu katledenleri bulmak, yargı önüne çıkarmak ve tarafsız ve bağımsız yargımız tarafından da gerekli cezayı o sorumlulara vermek. Bunu yakından takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sonraki Haber