Narin Güran soruşturması: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç son durumu açıkladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran cinayeti soruşturmasında son durum hakkında '250’ye yakın kişinin ifadesi alındı. Baz çakışmaları değerlendiriliyor. Kim kiminle hangi saatte görüştü, bu araştırılıyor. Katiller en ağır cezaya çarptırılacak' dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç CNN TÜRK'te konuştu. Narin Güran cinayeti soruşturmasının son durumuyla ilgili konuşan Tunç, "Titiz bir çalışma yapılıyor. Narin evladımızı katledenler kim, gizlilik kapsamında soruşturma devam ediyor. 19 gün sonra cansız bedenine ulaşıldı, adli soruşturma başlatıldı. 250’ye yakın kişinin ifadesi alındı." dedi.

CEM GARİPOĞLU'NUN MEZARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Tunç, "Aradan çok uzun zaman geçti ve tartışıldı. İntihar ettiği adli tıp raporlarında tespit edilmişti. Bu konudaki çalışma devam ediyor. Tereddüt kalksın." ifadelerini kullandı.

POLİS MEZARI BAŞINDA NÖBET TUTUYOR

Münevver Karabulut’u öldüren Cem Garipoğlu’nun mezarının 3 Ekim günü saat 11.00’de açılmasına karar verilmişti. Polis ekiplerinin Garipoğlu’nun kabrinin bulunduğu Karacaahmet Mezarlığı’nda güvenlik amacıyla nöbet tuttuğu görüldü.

Münevver Karabulut 2009 yılında Bahçeşehir’de bulunan bir villada Cem Garipoğlu tarafından öldürülmüştü. Garipoğlu 10 Ekim 2014 tarihinde ise kaldığı hücrede ölü bulunmuştu. Ölen kişinin Cem Garipoğlu olup olmadığı yönündeki iddialar üzerine Karabulut ailesi avukatları aracılığıyla fethi kabir işlemi yapılmasını talep etmişti. Talebi kabul eden Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimat yazdı. Savcılık, Üsküdar’da bulunan Karacaahmet mezarlığındaki kabrin 3 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de açılmasına karar verdi. Garipoğlu’nun cesedinden alınacak kemik örnekleri ile kimlik eşleşmesi yapılacak.

NARİN SORUŞTURMASINDA SON DURUM

Bakan Tunç'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İfadeler alınıyor, otopsi raporları tekrar inceleniyor. Bu kapsamda DNA tespitleri ve kriminal inceleme sonuçları var araçlardan eşyalardan elde edilen bulgular var. Sonradan tespit edilen kamera görüntüleri var. Bu görüntüleri ses ve görüntü bakımından TÜBİTAK'ta inceleniyor. Adli tıp ve ifade tutanakları ile etkin bir soruşturma yapılıyor.

Katillerin bulunmasıyla ilgili başsavcılığımız yoğun bir çalışma sergiliyor. Tabii soruşturma gizli. Narin'in katillerine mutlaka ulaşılacak. Elde edilen bulgular ve ifadeler tüm bunlar bir süreç gerektiriyor.

Bu süreç tamamlandığında ve iddianame hazırlandığında kamuoyu da bilgilendirilmiş olacak. Sürecin çok fazla uzayacağını düşünmüyorum. Soruşturma sürecinin sonuna geldik."

Sonraki Haber