Narin Güran soruşturmasında dikkat çeken karar! Hücresi değiştirildi

8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesi soruşturmasında bir numaralı şüpheli olarak yer alan amca Salim Güran’la ilgili dikkat çeken bir karar alındı. Amcanın hücresi değişti, nedeni merak konusu oldu.

Diyarbakır Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan, 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Korkmaz’ın ölümüne ilişkin soruşturma sürüyor. Soruşturmada şimdiye kadar 12 kişi tutuklandı. İçlerinden biri de Narin’in amcası Salim Güran. Soruşturmadaki ifadelerde cinayet şüphelisi olarak işaret edilen Güran ilk tutuklanan kişi olmuştu. Güran’ın aile üyelerinin ifadelerini yönlendirdiği öne sürüldü. Güran’ın tutuklandıktan sonra da bir kez daha ifadesi alındı.

‘YÜKSEK GÜVENLİKLİ’

Salim Güran 3 Eylül’den beri T Tipi cezaevinde tek kişilik hücrede kalıyor.

Güran’la ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Amca Salim Güran, 'yüksek güvenlikli' hücreye alındı.

tv100 muhabiri Canan Altıntaş, canlı yayında şu bilgileri aktardı:

TELEVİZYON YOK, GÖRÜŞ YOK

"Salim Güran T tipi cezaevinde tekli hücredeydi ama dün gece itibarıyla yine aynı kampüs içerisinde yüksek güvenlikli izole hücreye bırakıldı. Bu hücrede televizyon yok ve akrabaları ile görüş yok. Soruşturmaya tamamlanıncaya kadar Salim Güran'ın tutukluluk hali bu şekilde devam edecek."

ANNE VE AĞABEY DE TEK KİŞİLİK HÜCREDE

“Tutuklu olan isimler anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran ve diğer tutuklu isimlerde tekli hücredeler ve birbirleriyle görüşmeleri, akrabaları ile görüşmeleri de yasak.”

DOSYADA 12 TUTUKLU VAR

Narin Güran cinayeti soruşturmasını yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı şimdiye kadar 268 kişinin ifadesini aldı. Bakan Yılmaz Tunç’un verdiği bilgiye göre bunların 27’si şüpheli, 241’i tanık… Dosya kapsamında 12 şüpheli tutuklandı, 3 kişi de adli kontrol kararıyle serbest bırakıldı. Öte yandan önceki gün gözaltına alınan 4 kişi de serbest bırakıldı.

Sonraki Haber