Narin'in cansız bedenini gömen N.B.'nin aracının dere kenarındaki görüntüleri kamerada

Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenini sakladığını itiraf eden N.B.'nin aracının dere kenarına geliş gidiş görüntüleri dava dosyasına girdi.

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin tutuklu amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile komşuları N.B. hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame kabul edildi. Buna göre, Narin Güran cinayetinde ilk duruşma 7 Kasım'da görüleceği netleşti.

Öte yandan tutuklu 4 sanığın "İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacağı dava dosyasına yeni görüntüler eklendi.

Dava dosyasına giren görüntülerde, Narin Güran'ın cansız bedenini sakladığını itiraf eden N.B.'nin aracının dere kenarına geliş gidiş anları yer aldı. Kayıtlarda, aracın saat 15.44'te dere kenarına gittiği, bir süre beklediği daha sonra dönüşe geçtiği görülüyor.

İddianamede, "Tavşantepe Mahallesi'nin karşı kısmında bulunan çiftliğe ait kamera açısına Narin'in kaybolduğu gün saat 15.41'de şüpheli bir aracın girdiği ve bu aracın saat 15.44 sıralarında Eğertutmaz Deresi'nin yakınında bulunan toprak yolda durduğu belirlendi. Kamera saatine göre 38 dakika 11 saniye sonra Eğertutmaz Deresi civarından ayrıldığı, söz konusu aracın kırmızı renkte olduğu tespit edildi. Kamera kayıtlarının takibinde aracın N.B.'nin kullanımında olan araç olduğu açıkça belirlendi." bilgisine yer verilmişti.

AYRINTILAR ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR

Yine hazırlanan iddianamede dikkat çeken ayrıntılar bulunuyor. Dakika dakika kimin nerde olduğunun ortaya çıkmasıyla Narin'in 33 dakikada katledildiği ve Salim Güran'ın o gece cesedi kontrol etmek için bölgeye gittiği de ortaya çıktı.

Genel olarak yapılan değerlendirmede Narin'in kaybolduğu gün anne Yüksel'in saat 14.28 ve 15.38 arasında telefonu kapalıyken evinde olduğu; ağabey Enes'in 14.30'da telefonunun kapandığında ve 15.41'de telefonu açıldığında evinde olduğu; amca Salim'in saat 14.52 sıralarında ikametinden çıktığı, saat 15.19’a kadar Narin'in evi ve yakınlarında bulunduğu, saat 15.20'de ahırın oraya geçtiği ve saat 16.10'a kadar Narin'in evinde ve müştemilatta olduğu; N.B.'nin saat 15.08'de Salim Güran ile telefonda konuştuktan sonra evinden çıktığı, saat 15.27 sıralarında Narin'in evine geldiği evde bulunduğu, saat 15.35'e kadar orada olduğu ve daha sonra ayrıldığı, saat 16.00 sıralarında Narin'in cesedinin bulunduğu
yerde olduğu; Salim Güran ve N.B.'nin olay günü öncesinde ve sonrasında birlikte hareket ettikleri değerlendirildi.

Sonraki Haber