Narin'in otopsi raporu çıktı! Alınan 91 numune incelendi, DNA örneğine rastlanmadı

Narin Güran cinayetinde İstanbul Adli Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen rapor geldi. 8 yaşındaki Narin'in cesedinden ve çuvaldan alınan örneklerde, farklı kişilere ait hiçbir DNA ve doku örneğine rastlanılmadığı belirtildi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta Kuran kursundan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni, köye 3 kilometre mesafedeki dere yatağında bir çuval içinde bulunmuştu. Narin'in cansız bedeninde yapılan ilk inceleme sonucu ön rapor açıklanmış, vücudundan alınan 91 numunenin incelendiği belirtilmişti.

Narin Güran soruşturması devam ederken, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen rapor geldi. Adli Tıp numuneler üzerindeki incelemeyi tamamladı.

NARİN'İN OTOPSİ RAPORU ÇIKTI

Akşam'ın haberine göre, Tavşantepe köyüne 3 kilometre mesafedeki dere yatağında bulunan Narin Güran'ın beklenen otopsi raporunun çıktığı öğrenildi. Raporda, dere yatağında taşlarla gizlenen çuval içinde bulunan Narin'in cesedinden alınan 91 farklı numuneden başka kişilere ait hiçbir delile rastlanılmadığı belirtildi.

Soruşturma dosyasına yansıyan bilgilere göre, 8 yaşındaki Narin'in cesedinin, 8 Eylül günü derenin toprak ile birleştiği kısmında üzeri 3 adet kaya parçasıyla kapatılmış çuval içinde bulunduğu belirtildi. Çuvalda Narin'in o gün kullandığı eşya, çanta ve kıyafetler ile birlikte kimliği de çıktı. Delil kaybını önlemek amacıyla çuval ceset torbasıyla Adli Tıp'a gönderildi. Cesetten bulgu ve sürüntü örneklerinin yanı sıra, ölü larva, canlı larva ve pupa alındı. Histopatolojik inceleme için beyin, akciğer, cilt altı doku örnekleri alındı. Kaya parçalarından da kan, kıl, tükürük, salya, tırnak, parmak izi genotip uyumlu DNA profili örnekleri alındı.

NARİN BOĞULARAK ÖLDÜRÜLMÜŞ

İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen rapora göre, Narin'in cesedinden alınan 91 farklı numuneden cinayetin kim ya da kimler tarafından işlendiğine dair herhangi bir delil ya da bulgu çıkmadı.

Otopsi raporunda Narin'in kesin ölüm nedenine yer verildi. Raporda boyun bölgesinde ileri derecede tiroit kırıkları olan küçük kızın, boynunun tutulup ağzının ve burnunun elle kapatıldıktan sonra nefes borusunun oksijensiz kalması sonucu öldüğü belirtildi.

TÜBİTAK'a gönderilen görüntü çözümleriyle ilgili rapor ve Van Jandarma Bölge Kriminal Laboratuarı'na gönderilen örneklerden çıkacak rapor bekleniyor.

Sonraki Haber