Narkoterörle kararlı mücadele

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yıllardır sistematik şekilde devam ettiği uyuşturucu ticaretinden milyarlarca dolar gelir sağlayan PKK, yandaşları ve Narkoterör'le mücadelede kararlıyız." dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığından yapılan paylaşımda, "Yıllardır sistematik şekilde devam ettiği uyuşturucu ticaretinden milyarlarca dolar gelir sağlayan, çocuklarımızı zehirleyen, elde ettiği gelirle terörist faaliyetlerini sürdüren PKK, yandaşları ve Narkoterör'le mücadelede kararlıyız." ifadelerine yer verildi.

EGM Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının hesabından yapılan paylaşımda, bölücü terör örgütünün uyuşturucu ticaretinden sağladığı gelirle ilgili detaylara yer verildi. Terör örgütünün bu yolla milyarlarca dolar gelir elde ettiğine dikkati çekilerek, terörün finansmanını sağladığı belirtildi. Paylaşımda, bölücü örgütün, başlangıçta uyuşturucu ve suç organizasyonlarının bölgede barınma ve geçiş yollarında sözde güvenliklerini sağlamak amacı ile bu suç gruplarından haraç aldığı, örgütün zaman içeresinde uyuşturucu madde kaçakçılığındaki kazancın büyüklüğünü fark ederek bizzat bu kaçakçılıkta yer almaya karar verdiği kaydedildi.

PAZARI AVRUPA YÖNETİYOR

Örgütün bölgede uyuşturucu kaçakçılığını zamanla bizzat kontrol eder hale geldiği, Türkiye üzerinden yapılan kaçakçılık sevkiyatlarından sözde vergi adı altında haraç aldığı, Türkiye ve Avrupa'nın sokaklarında üyeleri aracılığı ile satmakta olduğu uyuşturucu imalatına yer ve koruma sağladığı ifade edilerek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yasa dışı kenevir ekiminde ve ticaretinde aktif rol oynayan örgütün, Avrupa uyuşturucu pazarının büyük kısmını yönettiğinin tespitler arasında yer aldığı belirtildi.

Bu yöndeki tespitlerin uluslararası güvenlik örgütlerinin raporlarına da yansıdığına işaret edilen paylaşımda, Paris Kriminoloji Enstitüsü tarafından 1996 yılında hazırlanan "Kürdistan İşçi Partisi" (PKK) isimli raporda, örgütün Avrupa genelinde uyuşturucu kaçakçılığını organize ettiği, aynı kurumun "Terörizm ve Politik Şiddet" raporunda Avrupa'da uyuşturucu bağlantılı suçlardan yakalanan Türk vatandaşlarının çoğunluğunun PKK üyesi olduğu tespitinin de yer aldığı kaydedildi.

YÜZDE 80 PKK İLE BAĞLANTILI

ABD Hazine Bakanlığının "Özel Olarak Belirlenmiş Uyuşturucu Kaçakçıları" ilanında, PKK terör örgütünün elebaşları Murat Karayılan, Cemil Bayık, Ali Rıza Altun, Zübeyir Aydar, Duran Kalkan, Remiz Kartal ve Sabri Ok gibi isimlerin yer aldığı aktarıldı.

Almanya Başsavcılığınca Avrupa'da yakalanan uyuşturucunun yüzde 80'inin PKK ile bağlantısı olduğunun tespit edildiği belirtilerek, 2019 "Avrupa Uyuşturucu Pazarları" raporunda ise örgütün uyuşturucu ticaretindeki önemli rolüne değinildiği kaydedildi.

Sonraki Haber