Narsist kime denir? Bir narsisti tanımak için bu işaretlere dikkat edin!

Narsistlik bir kişilik bozukluğudur ve günlük hayatımızda her on kişiden biri narsisttir. Peki narsist birini nasıl tespit edebiliriz? Detaylar haberimizde...

Tüm narsistler bir suç şovundaki CEO'lar, ünlüler veya karakterler değildir. Aslında, etrafınızda düşündüğünüzden daha fazla olabilirler. Georgia Üniversitesi'nde psikoloji profesörü olan Dr. W. Keith Campbell, nüfusun% 1 veya% 2'sinde nadir görülen narsisistik kişilik bozukluğu olduğunu söyledi. Bu özelliğin en yüksek seviyesine sahip kişilerin ilk% 10'unun narsist olarak tanımlandığını, yani 10 kişiden 1'inin narsist olarak kabul edilebileceğini de sözlerine ekledi.

NARSİST BİRİNİ NASIL TANIRIZ?

En iyi ihtimalle başarılarının bir listesiyle bizi sıkabilecek veya en kötü ihtimalle bir tür istismara neden olabilecek insanları nasıl tespit edebiliriz? Narsistleri tespit etmek ve kendinizi korumak için yapabileceklerinizi derledik.

NASIL BİR NARSİSTLE KARŞI KARŞIYA OLDUĞUNUZA DİKKAT EDİN

Uzmanlar, "üç tür narsist olduğunu ve onların kendilerini nasıl özel hissettikleriyle ayırt edilebileceğimizi" söyledi.

AÇIK NARSİSTLER

Diğerlerinden üstün hisseden narsistlerdir ve narsisizmi düşündüğünüzde ilk aklınıza gelen kişilerdir.

GİZLİ NARSİSTLER

En büyük talihsizliği veya yanlış anlaşılmayı yaşayan kişi olarak görüldüklerinde kendilerini özel hissederler. Bu kişinin yaşadığı sıkıntılar, uğraştığınız sorunları kaçınılmaz olarak gölgede bırakacaktır.

KOMÜNAL NARSİSTLER

Herhangi bir gruptaki en yardımsever kişi olarak görülmekle kendilerini özel hisseden bireylerdir.

İLİŞKİNİZDE BİR DENGE VAR MI? YOKSA HER ŞEY ONLAR HAKKINDA MI OLMALI?

Narsistler, tipik olarak üzüntü veya korkmuş veya yalnız hissetmek gibi savunmasız hissettiren duyguları paylaştıkları karşılıklı, şefkatli, bağlantılı konuşmalarda rahat değillerdir. Yalnızca üzgün veya yalnız hissetmekten kaçınmakla kalmayazlar, aynı zamanda "kendilerine çok iyi baktıkları için gerçekten böyle hissetmediklerini" de söyleyebilirler. Sizi kendileriyle kıyaslandıklarında, sizden daha iyi hissetmek için her şeyi yaparlar.

KENDİNİZİ SUÇLAMAYIN

New Bern, Kuzey Carolina'da lisanslı bir klinik ruh sağlığı danışmanı olan Deborah Ashway, "Narsistleri tespit etmek zor olabilir çünkü onların inanmanızı istedikleri kadar harika ve özel olduklarına gerçekten inanıyor olabilirsiniz," diyor.

”İnsanları dünyalarına sokmaya, onları takip etmeye ve diğer insanlardan daha iyi olduklarını düşünmeye çalışmak için çok fazla çekicilik kullanıyorlar," diye ekliyor. Bu yüzden kendinizi bir narsistin ağına kaptırırken bulduysanız, kendinizi suçlamayın. Farkındalık, sizi narsistin ağından kurtaracaktır.

Çeviri ve derleme: Çisem Arslan

Kaynak: CNN News

Sonraki Haber