Narsisti alt etmek mümkün! Gri taş (Gray rocking) yöntemi nedir, nasıl kullanılır?

Narsist bireylerle karşı karşıya olan herkesin sorusu aynıdır. Narsist bireylerin nasıl alt edileceği çok merak ediliyor. Narsist bir bireyi alt etmek için uygulanabilecek yöntemler vardır. İşte o yöntemlerden biri...

Gri taş yöntemi, bireylerin başka bir birey tarafından manipülatif davranışlara maruz kaldıklarında kullandıkları bir taktiktir. Yöntem, diğer kişinin ilgisini kaybetmesi için mümkün olduğunca ilgisiz ve umursamaz olmayı içerir.

GRİ TAŞ YÖNTEMİ NE İŞE YARAR

Birini gri taş yöntemine maruz bırakmak, onlarla olan tüm etkileşimleri mümkün olduğunca ilgisiz ve karşılıksız hale getirmeyi içerir. Genel olarak bu, sorulara kısa, anlaşılır cevaplar vermek ve o kişinin söylediği veya yaptığı şeylere duygusal tepkiler vermemek anlamına gelir.

Bazı insanlar narsisistik kişilik bozukluğu (NPD) olduğundan şüphelendikleri kişilerle gri kaya yöntemini kullanır. Narsist kişiler, diğer kişileri egolarını güçlendiren belirli bir tepki alabilmek için manipüle edebilir. Gri taş yönteminin ardındaki fikir, teoride bir kişinin “narsisistik arzını” keseceği ve hedeflerine olan ilgisini kaybetmesine neden olacağıdır.

GRİ TAŞ YÖNTEMİNİ KULLANIRSAK NE OLUR

Teoride, narsist kişiye uygulanan gri taş yöntemi, narsistlerin hedefine olan ilgisini kaybetmelerine neden olmak içindir. Bununla birlikte, gri taş yöntemi nispeten yeni bir kavramdır. Sonuç olarak, gri kaya yönteminin tamamen işe yarayıp yaramadığını değerlendiren bir araştırma yoktur.

NARSİSTLERİN YÖNTEME TEPKİSİ

Anekdot olarak, gri kaya yöntemini deneyen kişiler, şüpheli veya onaylanmış narsist olan kişilerden aşağıdaki tepkileri aldıklarını belirtiyorlar:

Bıkkınlık
Can sıkıntısı
Öfke

Bazı durumlarda, insanlar, mağdurun yaklaşımlarını yeniden gözden geçirmesini sağlamak amacıyla narsist bir kişinin şefkatli ve ilgili hale geldiğini bildirmektedir. Buna "aşk bombalaması" yani love bombing deniyor.

Bununla birlikte, narsist kişi, bir kriz yaratarak veya başkalarının desteğini alarak hedeflerini hayatlarına geri çekmeye de çalışabilir. Bu tavırlara karşı yönteme sıkıca tutunmak gerekiyor.

Çeviri ve derleme: Çisem Arslan

Kaynak: Medical News Today

Sonraki Haber