NASA uyardı: Dev asteroid dünyaya yaklaşıyor! 2 gün içinde...

NASA, stadyum büyüklüğünde bir asteroidin, iki gün içinde Dünya'ya oldukça yakın bir mesafeden geçeceği konusunda uyarılarda bulundu. Dev asteroidi takiben, iki gün içinde 4 asteroid daha Dünya'ya yakın mesafeden geçecek.

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Dünya'nın yanından geçmekte olan "potansiyel olarak tehlikeli" bir asteroidi izlediklerini belirtti. NASA, bir stadyum büyüklüğünde olduğu düşünülen asteroidin, iki gün içinde Dünya'ya oldukça yakın bir mesafeden geçeceği konusunda uyarılarda bulundu.

NASA UYARDI

'STADYUM BÜYÜKLÜĞÜNDE ASTEROİD İKİ GÜN İÇİNDE...'

NASA, Fox News Digital'e yaptığı açıklamada, 2024 ON olarak adlandırılan asteroidin 350 metre uzunluğunda ve 180 metre genişliğinde olduğunu ve önceki tahminlerden daha büyük olduğunu ifade etti. NASA asteroidi "stadyum büyüklüğünde" olarak tanımladı.

NASA'nın Jet İtki Laboratuarı'nda navigasyon mühendisi olan Davide Farnocchia, Fox News Digital'e yaptığı açıklamada bu büyüklükte bir asteroidin Dünya'ya bu kadar yaklaşmasının her beş ila on yılda bir gerçekleştiğini söyledi.

Farnocchia, asteroidin Dünya'ya "potansiyel olarak tehlikeli bir nesne" sayılabilecek kadar yakın olmasına rağmen, yüz yıl içinde Dünya'ya çarpma ihtimalinin olmadığının altını çizdi. Asteroid, iki gün içinde Dünya'nın yakınından geçecek beş asteroitten biri. Ancak diğer asteroidler, 2024 ON kadar Dünya'ya yaklaşmayacak.

Sonraki Haber