NASA ve SpaceX, milyar dolarlık Psyche görevi için son hazırlıklara başladı

Nasa ve SpaceX, 1.2 milyar dolarlık Psyche astreroidi görevi için son hazırlıklarına devam ediyor. Psyche asterodine gönderilecek olan uzay aracı, 2029 yılında asteroide varacak.

SkyNews'in haberine göre NASA ve SpaceX, 12 Ekim'de 1800'lerde keşfedilmiş bir asteroide bir uzay aracı göndermeye hazırlanıyor. Asteroide uzay aracı gönderme planlarının sevebi ise, "Güneş sistemimizin kökenleri hakkında daha fazla bilgi edinmek" olduğu açıklandı.

PSYCHE GÖREVİ İÇİN SON HAZIRLIKLAR BAŞLADI

PSYCHE NEDİR?

Psyche, görevin adı olduğu kadar NASA'nın uzay aracının ve gideceği asteroidin de adı. Psyche asteroidi, Mars ve Jüpiter arasında Güneş'in yörüngesinde dönen, metal bakımından zengin, eşsiz bir asteroiddir. Tahminlere göre değeri 10 bin katrilyon dolar olan Psyche, Güneş'e Dünya'dan üç kat daha uzak bir konumda. Her şey planlandığı gibi giderse, asteroid Psyche'nin yerçekimi, uzay aracını Temmuz 2029'un sonlarında yakalayacak. Psyche uzay aracının, asteroidin yörüngesinde en az iki yıl geçirmesi ve asteroidin ilk görüntülerini çekmesi bekleniyor.

PSYCHE GÖREVİNİN AMACI NE?

Kayalık ya da buzdan oluşan diğer asteroidlerin aksine, bilim insanları Psyche asteroidinin Dünya'nın çekirdeğine benzer şekilde, çoğunlukla metalik demir ve nikelden oluştuğunu düşünüyor. Bu nedenle NASA, Psyche'ye bakarak Dünya ve diğer kayalık gezegenler ve bunların nasıl oluştuğu hakkında keşifler yapmayı umuyor. Eğer görev başarılı olursa, ilk kez demir çekirdeklerden oluşan bir gezegen oluşumu keşfedilecek.

NASA, görevin "yeni bir dünya türünün" keşfi olduğunu söylüyor.

Sonraki Haber