Nasrallah’ın durumu merak ediliyor... İsrail basınının iddiasını teyit eden yok

İsrail dün Beyrut’un Dahiye bölgesinde 10 bomba ile şiddetli bir saldırı düzenledi. İsrail medyası hedefin Hizbullah Lideri Seyid Hasan Nasrallah olduğunu yazdı, hayatını kaybettiğini öne sürdü. Bölgeye yakın kaynaklar ise bunu yalanlıyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Birleşmiş Milletler kürsüsüne çıkartıldığı ve yalanlarını sıraladığı sırada, Lübnan’ın başkenti Beyrut’tan büyük bir saldırı haberi geldi. İsrail’in Amerika’dan aldığı F-35 uçakları Dahiye’de peş peşe patlamalar yaşadı, 6 bina yıkıldı. Saldırılar sonrasında da sürdü.

Lübnan Sağlık Bakanlığı Dahiye’de yaşamını yitirenlerin sayısının 6'ya, yaralı sayısının da 91'e yükseldiğini belirtti. Enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

İsrail'in Cebeli Lübnan vilayetine bağlı Şuf bölgesini de hava saldırısıyla hedef aldığı vurgulanan Sağlık Bakanlığı açıklamasında, saldırıda 4 kişinin öldüğü, 17 kişinin yaralandığı kaydedildi.

HİZBULLAH DUYURMADI

İsrail basını saldırının hedefinin Seyid Hasan Nasrallah olduğunu ve hayatını kaybettiğini öne sürdü. Ancak Hizbullah’tan bu konuda resmi bir açıklama yapılmadı. Hizbullah’ın şehitlerini saklamadığı ve netleşince kamuoyuna duyurduğu biliniyor. Ancak Hizbullah’ın son açıklamasında Nasrallah’la ilgili bir bilgi yer almadı. Hizbullah açıklamada Lübnan topraklarını ve halkını korumak için Safed kenti, Hayfa çevresindeki Karmiel ve Nahariye kenti yakınlarındaki noktalara roket saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

TESNİM AJANSI: GÜVENDELER

İran’dan yapılan açıklamalarda da bu yönde bir bilgi yer almadı. İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, "İran, bu Siyonist suçun takipçisi olacak ve Lübnan halkı ile direniş cephesinin yanında duracaktır." açıklaması yaptı. İran’ın yeri resmi haber ajansı Tesnim de bölge kaynaklarına dayandırdığı haberde Seyyid Hasan Nasrallah ve Seyyid Haşim Safiyuddin'in güvende olduğunu belirtti. Tesnim’in kaynakları Siyonist operasyonun başarısız olduğunu söyledi.

İSRAİL ORDU SÖZCÜSÜ: İNCELİYORUZ

Reuters ise Hizbullah'a yakın bir kaynağa dayandırdığı haberinde Hizbullah'ın üst düzey liderlerine ulaşılamadığını öne sürdü.

Saldırının ardından açıklama yapan İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Daniel Hagari ise Nasrallah ile ilgili bir iddiada bulunmadı. “Beyrut'taki Hizbullah karargahına yönelik saldırının sonuçlarının halen incelendiğini” söyledi.

'HENÜZ ERKEN'

Üst düzey bir İsrailli yetkili de İsrail'in Beyrut'ta Hizbullah'ın merkez karargahına düzenlediği saldırının hedefinin üst düzey komutanlar olduğunu ancak saldırının örgütün lideri Hasan Nasrallah'ı öldürüp öldürmediğini söylemek için henüz erken olduğunu ifade etti.

Sonraki Haber