Nasrettin Hoca yoga yapacak

Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 3-6 yaşındaki çocuklara hareketi sevdirmek amacıyla Nasrettin Hoca ve Keloğlan masallarını yoga figürlerine uyarlayarak anlatacak.

Projede görev alan eğitmenlere eğitim veriliyor. Proje koordinatörü ve Sportif Eğitim Uzmanı Gülden Okçu Engin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Herkes İçin Spor Federasyonu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile Almanya ve İtalya'da ilgili kurumlar olmak üzere toplam beş ortaklı projenin 18 ay süreceğini söyledi. Proje Avrupa Birliği'nin (AB) Erasmus Spor Programı tarafından destekleniyor.

Amaçlarının telefon, bilgisayar ve tablet başında vakit geçiren 3-6 yaş grubundaki çocuklara hareketi sevdirmek olduğunu anlatan Engin sözlerine şöyle devam etti: "Artık bu hareket etmeme durumu çocuklarda 3 yaşına kadar inmiş. Çocuğun hayal dünyasını tabletteki programlar oyunlar almış durumda. Bunun için onların dünyalarını masalla birleştirmek istedik. Projeye İtalya ve Almanya da ortak. Her ülke kendi özüne uygun masallar belirleyecek. Biz Türkiye olarak Nasrettin Hoca ve Keloğlan masalını belirledik. İtalya ve Almanya da ikişer masal belirleyecek." diye konuştu.

Sonraki Haber