NATO tehdidine her cephede tutarlı tavır

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in 17 Mayıs 2022 tarihinde NATO tehdidine karşı tutarlı tavırla ilgili düzenlediği basın toplantısının metnini yayımlıyoruz

Hepimizin bildiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımız dün, Türkiye'ye gelmeyi arzulayan İsveç'ten Finlandiya'dan siyasi yöneticilere “Boş yere yorulmayın, bizim tavrımızı değiştirmeniz mümkün değil” dedi. Bu tavrı kuşkusuz bütün Türk milleti paylaşmaktadır.

AK Parti içindeki pazarlıkçılar

Fakat bu arada hepimizin bildiği gibi, AK Parti içinde birtakım pazarlıkçılar da var. Bu pazarlıkçılar bir tarihte SETA'da toplanmışlardı. O SETA'yı bir vuruşta dağıttık. Şimdi dağıldıkları yerlerde bu SETA'cılar, “NATO ile pazarlık yapalım, Amerika ile pazarlık yapalım” tavrını sürdürüyorlar.

Neyin pazarlığını yapacaksınız? Türkiye'nin güvenliğinin, Türkiye'nin toprak bütünlüğünün pazarlığı olur mu? Tabii bunlar bir bezirgân tecrübesinden geliyorlar. Her şeyin böyle at pazarında halledeceklerini sanıyorlar. Oysa Türkiye-NATO ilişkileri, Türkiye-ABD ilişkileri çok açık ve bellidir.

Hepimizin bildiğiTürkiye’yi kuşatan ABD üsleri haritasını hediye olarak göndereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da başköşesine asmasını arz ediyoruz. O meşhur haritada ne var? Yunanistan'ın Türkiye sınırındaki Dedeağaç’tan başlıyor. Ondan sonra Kavala, daha sonra Selanik, Larissa, Stefanoviç ve güneyde Girit'in kuzeyi, Kıbrıs'ın güneyi, Suriye'nin kuzeyi, Irak'ın kuzeyi ABD üsleri Türkiye’yi çevrelemiş. Karadeniz'de de öyle. Ukrayna, Gürcistan, Romanya ve Bulgaristan'da da ABD üsleri var. Siz bu pazarlıklarla o üsleri kaldırtabiliyor musunuz? Namlular Türkiye'ye yönelik, hangi pazarlıkla o namluları indirebileceksiniz? Dahası, Doğu Akdeniz'de; ABD, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs, yıllardan beri Türkiye'ye yönelik intikam tatbikatları yapıyorlar. Tatbikatların adları da Tevrat'tan ve Yunan mitolojisinden alınma. Noble Dina, ismini Tevrat'tan alan bir tatbikat.Nemesis de Yunanların intikam tanrıçası. ABD, İsrail, Yunanistan donanmaları Türkiye'yi tehdit ediyor. Hangi pazarlıkla bu tehditleri ortadan kaldırıyorsunuz?

NATO’nun genişlemesi Türkiye’ye tehdidi ağırlaştırır

Türkiye'nin şu NATO ile pazarlık kafasından vazgeçmesi lazım. İster doğuya ister batıya ister güneye ve kuzeye; ne tarafa olursa olsun, NATO'nun genişlemesi Türkiye üzerindeki tehditleri ağırlaştırır.

NATO, ABD'nin aletidir. ABD'nin bölgemizdeki merkezî hedefi, Kürdistan adı altındaİkinci İsrail devletini kurmaktır. İsrail de ABD’yle birlikte, hatta ondan daha öncebu hedefe yönelmiş bulunuyor. ABD'yi pazarlık yaparak bu amacından vazgeçiremezsiniz. Ama Türkiye'nin NATO konusunda, Amerika Birleşik Devletleri konusunda, stratejik bir tavrın içine girerek kendini savunması gerçekçidir ve bu olacaktır.

Ufuktaki hükümetin anahtar partisi

Türkiye seçime gidiyor. Büyük bir karara gidiyor. Orada Vatan Partisi, buradan bir kez daha ilan ediyorum, anahtar parti olarak yer alacaktır ve Türkiye-ABD, Türkiye-NATO ilişkileri de Türkiye'nin güvenliğine, toprak bütünlüğüne, bağımsızlığına, egemenliğine ve üretim devrimi programına göre tekrar yeniden düzenlenecektir.

Türkiye hapishanelerinde NATO generalleri yatıyor

Türkiye’nin en önemli gerçeğini hatırlatmayı faydalı görüyorum. Şu anda Türkiye hapishanelerinde NATO generalleri bulunuyor. Tekrar ediyorum, şu anda NATO generalleri FETÖ generalleri Türkiye'nin hapishanelerinde.

15-16 Temmuz 2016 gecesi NATO'nun Gladyo’su Ankara'yı ele geçirmek için o silahlı darbeye kalkıştı. Bunun sonucunda NATO generallerinin bir kısmı öldürüldü, bir kısmı da hapse tıkıldı. Türkiye ile NATO arasındaki ilişkileri en güzel anlatan olay budur. Onun için ABD ile ilişkilerimizi pazarlıkla düzeltme olanağı yoktur. Amerika'yı pazarlık yaparak bazı şeylere razı etmek, bunlar politika değildir. Bunlar aynı zamanda Türkiye halkının bilincini karartmaktır. Bütün anketlerde Türk milleti yüzde 80-90 oranında ABD’nin ve NATO’nun bir numaralı tehdit olduğunu tespit ediyor. Dünyada bugün ABD ve NATO'ya karşı en kararlı duruş içinde olan halk Türkiye halkıdır, Türk milletidir. Onun için bu pazarlıkçılar, AK Parti hükümetinin devrilmesi planlarına hizmet edenkonumdadırlar.

Doğru tavır Vatan Partisi’nin tavrıdır. NATO'ya karşı her cephede, tekrar ediyorum, Doğuda, batıda, güneyde, kuzeyde her cephede kararlı tavır, tutarlı tavır, en temel meseledir.

Ukrayna cephesinde tutarlı tavır

Tutarlılık diyoruz. Bize NATO tehdidi aynı zamanda Karadeniz'den geliyor. Yani Rusya-Ukrayna cephesinden geliyor. NATO'nun Ukrayna'yı da içine alarak Rusya'ya doğru yönelttiği tehditaynı zamanda Türkiye'ye yöneliktir.

Ukrayna cephesinde Türkiye'nin tutarlı olması gerekir. Finlandiya'dan İsveç'ten gelen siyasetçilere zahmet etmeyin diyen sayın Cumhurbaşkanımızdan Ukrayna cephesinde de açık kararlı bir tavır bekliyoruz.

15-16 Temmuz gecesi denge politikası izleyebildiniz mi

“Zelenski de benim dostum, Putin de benim dostum, ikisi arasında denge politikası izliyoruz” deniyor. Hayır izleyemezsiniz. 15-16 Temmuz gecesi denge politikası izleyebilir miydiniz? NATO'nun uçakları havalandığı, tankları hangarlardan çıktığı zaman, denge politikası izleyebildiniz mi?

Aynı şekilde Ege'de de denge politikası izleme şansı yoktur. Doğu Akdeniz'de, Suriye'nin kuzeyinde, Irak'ın kuzeyinde de savaş var. Türkiye'nin denge politikası izleme şansı yok, çünkü silahlar çekilmiş. ABD ve NATO Türkiye'ye silahını çekmiş, silah çekildikten sonra üzerimize FETÖ'yü PKK'yı sürdükten sonra bütün o üsleri, onları korumak için yerleştirdikten sonra ve Türkiye'nin bir zaaf anını kolladıkları koşullarda denge politikası yoktur, pazarlık politikası yoktur.

Doğru olan politika NATO'dan Türkiye'nin ayrılmasıdır. NATO'nun tehdit olduğunu kabul etmek durumundayız. Bakın, Türkiye Vatan Partisi'nin bulunduğu yere geldi. Vatan Partisi, 1968 yılından bu yana yani 54 yıldır NATO'dan çıkalım programını savunuyor.

Türkiye’nin NATO dersleri

Tabii ki NATO'dan çıkacağız. Çünkü NATO, ABD'nin sözde müttefiklerini kontrol örgütüdür. NATO'yu iyi tanıyalım, NATO'yu iyi belirleyelim, bir daha söylüyorum NATO, ABD'nin NATO üyelerini kontrol örgütüdür. Bu gerçeği en ağır boyutlarda yaşamış olan ülke de Türkiye'dir.

1971 Darbesi’ni kim yaptı? NATO Gladyo’su yaptı, 12 Mart generalleri yaptı. 12 Eylül 1980 Darbesi’ni kim yaptı? NATO'nun generalleri yaptı. Biz hem 12 Mart'a karşı olacağız hem 12 Eylül Darbesi’ne karşı olacağız. Ondan sonra diyeceğiz ki NATO ile pazarlık yapalım, hangi pazarlığı yapacaksınız? Adamlar ellerinde silahla senin kendi ülkemizde kendi ordumuzun, kendi polisimizin, kendi yargımızın içine yerleştirdiği o Gladyo cihazıyla Türkiye'ye yön vermeye çalışıyor. Burada belli başarılar da kazandılar. İşte 12 Mart'ta, 12 Eylül'de geldiler, tepemize oturdular. Demek ki De Gaulle haklıymış. De Gaulle 1963 ya da 64'te hatırladığıma göre Fransız halkına şunu söyledi: “Ey Fransız milleti, siz NATO'yu ne zannediyorsunuz? NATO, Amerika Birleşik Devletleri’nin kontrol örgütüdür. NATO sayesinde Amerika, Fransa'yı kontrol ediyor, Almanya'yı kontrol ediyor, İngiltere'yi kontrol ediyor, İtalya'yı kontrol ediyor.” Onun için De Gaulle NATO'nun askeri örgütünden ayrıldı.

Gladyo’yu silahla ezen tek ülke Türkiye

Türkiye, NATO'nun Gladyosunu silahla ezmiş olan tek ülkedir. Bunu Fransa başaramadı, İngiltere başaramadı, İtalya başaramadı, Almanya başaramadı. Ama Türkiye NATO darbesini 15-16 Temmuz gecesi ezdi. Vatan Partisi'nin o kararlı tavrından ve Türk milletinin ayaklanmasından güç alan Türk Silahlı Kuvvetleri, 15-16 Temmuz gecesi NATO darbesini silahla ezmiştir. Bu Türk tarihinin en önemli zaferlerinden birisidir. Şimdi o yolda yürümemiz gerekir. Ve o yolda tutarlı yürümemiz gerekir. Pazarlıkçı tutumun, Ukrayna'da ve Suriye'de tutarlı olmayan tavırların bedeli ağır olur.

ABD niçin Türkiye’yi tehdit eden askerî üsler kuruyor

Bakın tekrar Türkiye'ye şunu hatırlatmak istiyorum. ABD niçin Dedeağaç, Kavala, Selanik Larissa, Stefanoviç, Girit'in kuzeyi, Kıbrıs'ın güneyi niçin oralara o kadar üs kurdu? Kime karşı kurdu? Oralara tanklarını, uçaklarını tören yapmak için getirmedi.

Ukrayna'dan ders alalım. Deniyor ki, Amerika Birleşik Devletleri orada bir savaş çıkacağını görmüş ve Ukrayna'ya silahlarını yerleştirmiş, mühimmatını yerleştirmiş. Ukrayna ordusunu eğitmiş, diğer müttefiklerini oraya sokmuş vs. Peki buradan Türkiye için çıkacak ders nedir? İşte ABD'nin Türkiye'yi saran üsleri. O üsler boş yere kurulmadı, o üslere tanklar, uçaklar Amerikan personelleri boş yere yerleştirilmedi. Dolayısıyla Türkiye'yi ilk zayıf gördükleri anda Türkiye'nin tepesine çullanacaklarını çok iyi bilelim ve ona karşı NATO'ya tavır alalım, tutarlı olalım. Her cephede NATO'ya karşı tutarlı tavır. Vatan Partisi bunu temsil ediyor ve göreceksiniz Türkiye bu tavrı alacak. Zaten Türkiye bu yola girdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın İsveç ve Finlandiya siyasetçilerine hatırlatması da bu tutarlı tavra giden yoldaki devlet adamı tavrıdır.

Teori dergisinin 391. sayısında (Ağustos 2022) yayınlanmıştır.

Sonraki Haber