Ne olursan ol yine gel: Mevlana Türbesi ramazanda ziyaretçilerini bekliyor...

Nereyi gezelim diye soranlar için Mevlana Türbesi Konya'da gezilecek yerler arasında en iyilerden. İşte Mevlana Türbesi...

Mevlana Müzesi, Konya gezilecek yerler arasında bulunan, eskiden Mevlana'nın dergâhı olan yapı kompleksinde 1926 yılından beri faaliyet gösteren müzedir. "Mevlana Türbesi" olarak da anılır.

Yeşil Kubbe yani Mevlana'nın türbesi dört kalın sütun (fil ayağı) üzerine yapılmıştır. O günden sonra farklı tarihlerde çeşitli eklemeler yapılmasıyla yapı genişlemiştir. Osmanlı sultanlarının bir kısmının Mevlevi tarikatından olması türbeye özel bir önem verilmesini ve iyi korunmasını sağlamıştır.

Müze alanı bahçesi ile birlikte 6.500 m² iken, yeri istimlak edilerek Gül Bahçesi olarak düzenlenen bölümlerle birlikte 18.000 m²ye ulaşmıştır. Müzenin bahçesinde yer alan I. Selim tarafından yaptırılan şadırvanın göbeğinin Germiyanoğulları Beyliği tarafından hediye edildiği söylenir.

Müze ücretsiz, girişte hiçbir ücret alınmıyor. Mevlana'nın yaşadığı yerler, eşyalar, giysiler ve çalışmaları sergileniyor. Mevlana Türbesi ve Müzesi her gün açıktır.

Açılış saati: 09.00 -  kapanış saati: 17.00 

Mevlana Müzesi ve Türbesi konumu için tıklayınız: Mevlana Müzesi ve Türbesi

Konya'ya gelmişken görmeden gitmeyin! İşte Konya gezilecek yerler listesi:

Sonraki Haber