Nedim Şener Ediz Ün’ün Atatürk’lü savunmasını yazdı! Özgür Özel’in sözleriyle: Masum değiliz hiçbirimiz

Aracındaki kaçak elektronik sigaralarla gündeme gelen CHP'li Ediz Ün’ün hayatından ayrıntılar ortaya çıkıyor. Nedim Şener, Ün’ün ‘sefil, lümpen ve çürümüş bir hayat yaşadığını’ belirterek Atatürk'lü savunmasına tepki gösterdi. Hem de Özgür Özel’in adaylık sürecindeki açıklamasını hatırlatarak...

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün aracında kaçak sigara ele geçirilmesiyle ilgili olayda ayrıntılar çıkıyor. Ün’ün aracının aranmasını engellemeye çalıştığı ortaya çıktı.

SAVCIYA KENDİNİ ARATTI

Edirne’de Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 20 Eylül’de CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün’e ait cipi durdurdu. Ün, “Aracınızda takipli mal var” denmesine rağmen aracının aranmasına direndi. Polilse konuşurken “savcı beni arasın” diyerek telefonu kapattığı belirtildi. Bunun üzerine savcı Ün’ü aradı. “Bagajda şüphelenilen mal var. Bakılacak” dedikten sonra Ün, “Sadece bagaja bakabilirsiniz. Aracın iç kısmına bakmayacaksınız. Bagajda ne varsa benim bilgim yok. Bagaja bakabilirsiniz ama içine bakamazsınız” diye karşı çıktı.

ARABADAN NELER ÇIKTI!

Cumhuriyet savcısı "Araç burada aranmazsa yolda mutlaka durdurularak aranacak, biz aramasak İstanbul arayacak" dediğinde Ün kabul etmek zorunda kaldı. Araç, Kapıkule Gümrük sahasına getirilerek bagajda bulunan malzemeler ele geçirildi ve araç tekrardan CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün'e teslim edildi. Araçtan 530 boş elektronik sigara kutusu, 2 bin 242 elektronik sigara kiti, 2 bin 790 elektronik sigara başlığı, 1275 elektronik sigara ateşleyici, 130 likit haznesi ve 18 sigara likidi çıktı!

ATATÜRK’LÜ SAVUNMA

Bu olay açığa çıktıktan sonra kendini Atatürk’le savunmaya çalışan Ün büyük tepki çekti.

Ün kendini savunurken “Ülkemiz ve şehrimiz için kurucu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ve hedefleri doğrultusunda ülkemizin tamamında ve şehrimiz Edirne’de çalışmalarımı sürdürmekteyim. Bu çalışmalarımı sürdürmek için birden fazla araç kullanmaktayım. Şoförlerimden birinin bir cahilliği sonucu böyle bir olay yaşanmıştır.” dedi.

‘MASUM DEĞİLİZ, ATATÜRK KOLAYCILIK’

“Bugün herkes herkesi eleştirebilir. Geldiğimiz nokta şu hepimiz için bu geceyi bitirmek üzere bir şarkı isteyecek olsam, Sezen Aksu’dan ‘Masum değiliz hiçbirimiz’ şarkısını isterim...

En kolay alkışın Atatürk denilerek alındığı bir siyasi partinin siyaset üretme pratiğinde sorun var. Sıkışınca Milli Mücadele’den, Atatürk’ten bahsederek alkış alarak ilerlenemez. Bambaşka bir şey konuşuyor olmak lazım. Bunda bir kolaycılık, birbirimizi kandırmak var.”

Bu sözler CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ait. Özel o zaman yani 19 Ağustos 2023’te genel başkan adayıydı. Muğla’nın Bodrum ilçesinde partililere böyle seslenmişti.

ATATÜRK ADININ KAÇAKÇILIKTA KULLANILMASI…

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener de köşesinde Özel’in sözlerini anımsattı ve Ediz Ün’ün Atatürk istismarını sordu…

Özgür Özel’in Atatürk siyaseti yaparken, Atatürk’e hakaret edenlerle kol kola olduğunu hatırlatan Şener “Özgür Özel, ‘siyaset üretirken’ Atatürk adını kullanmaya Atatürk’le aldatmaya devam ediyor ama Atatürk’ün adının bir kaçakçılık olayında kullanılacağı sanırım hiç kimsenin aklına gelmemişti.” dedi.

Ediz Ün’ün aracının 2024’te onlarca kez Bulgaristan’a giriş çıkış yaptığını, Edirne’de eğlence yerlerinde ekranlara “CHP Milletvekili Ediz Ün hoş geldiniz” yazılarak karşılandığını, aracında kaçak malzemelerin yakalandığı gün Kapıkule Gümrüğü’nden Türkiye’ye giriş yaptığını ve araçta olduğunu anlatan Şener, Ün hakkında Bulgaristan’da kumar oynadığı, pavyon kapattığı yönündeki iddiaları da köşesine taşıdı.

'EDİZ ÜN KONUSU CHP’LİLER İÇİN KAPANDI'

Şener şunları yazdı:

“Lüks denilemeyecek; sefil, lümpen ve çürümüş bir hayat yaşadığı ortaya çıkmış. Elbette böyle birinin bu hayatı finansa etmek için her yola başvurması kimseye şaşırtıcı gelmez.

“CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e bu konu sorulunca ne oldu dersiniz? Tabii ki tam da kendisinden beklediğimiz cevabı vermiş; ‘Kendisinin basın açıklamasını dinledim. Yasal bir süreç başlattığını söyledi. Suç duyurusunu bana yolladılar. Bu aşamada açıklamasını tatmin edici buluyorum ama süreci yakından takip edeceğiz.’

“Bu sözlerle Ediz Ün konusu da CHP’liler açısından kapanmıştır. PKK/DEM ile işbirliğine dayalı sözde ‘siyaset üretmek’ için kullanılan Atatürk’ün adı bir milletvekilinin elektronik sigara kaçakçılığına adı karışınca da perde olarak kullanılmaya başlandığına göre bakalım hangi rezillikleri örtmek için kullanılacak. Çok kere söyledim ve yazdım; Atatürk’ün bu istismarcıların elinden kurtarılması lazım.”

Sonraki Haber