Netanyahu ateşkes teklifini reddetti! İsrailli esir aileleri protesto etti: 'Yazıklar olsun'

Netanyahu yönetiminin, Mısır'ın sunduğu esir takası amaçlı 2 günlük ateşkes teklifini reddettiği belirtildi. Bununla beraber, Netanyahu İsrailli rehinelerin aileleri tarafından dakikalarca protesto edildi.

This browser does not support the video element.

İsrail devlet televizyonu KAN ve Kanal 12'nin haberinde, Tel Aviv yönetiminin Mısır'ın Gazze Şeridi'nde "esir takası" için 2 günlük ateşkes teklifini kabul etmediği belirtildi. Kanal 12'nin internet sitesindeki haberinde, İsrail hükümetindeki çoğu bakanın, Mısır'ın önerisini desteklemesine rağmen Netanyahu'nun karşı çıktığı bildirildi. Öte yandan Netanyahu, yaptığı bir konuşma sırasında İsrailli esirlerin aileleri tarafından protesto edildi.

NETANYAHU ESİR TAKASI TEKLİFİNİ REDDETTİ

İsrail medyasının haberine göre, Mısır'ın Gazze Şeridi'nde 4 İsrailli esir ile alıkonulan bazı Filistinlilerin takas edilmesi için 2 günlük ateşkes teklifi, Netanyahu tarafından "esir takası görüşmelerinin yalnızca Gazze'ye saldırılar sürerken devam edeceğini" savunması ile reddedildi. Haberde, İsrail güvenlik birimlerinin de Mısır'ın teklifini desteklediğine işaret edildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde 4 İsrailli esir ile alıkonulan bazı Filistinlilerin takası için iki günlük ateşkes girişimini önerdiklerini söylemişti. Sisi, "Önümüzdeki 10 gün içerisinde geçici ateşkesi kalıcı ateşkese dönüştürmek için müzakereler yapılacak" ifadesini kullanmıştı.

NETANYAHU PROTESTO EDİLDİ

Öte yandan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün işgal altındaki Kudüs'te yaptığı konuşma sırasında, Gazze'de halen tutuklu bulunan İsrailli rehinelerin yakınları tarafından protesto edildi.

Netanyahu dün katıldığı etkinlik sırasında bir kürsüde hareketsiz dururken, dinleyiciler bir dakikadan fazla bir süre boyunca bağırarak Netanyahu'nun konuşmasını engelledi. Bazı protestocular Netanyahu'ya "Yazıklar olsun" diye bağırarak olay çıkardı. Netanyahu, konuşmasını başladıktan kısa bir süre sonra bitirmek zorunda kaldı. İsrail basınında yer alan haberlere göre, etkinlik başlangıçta "Netanyahu ve kabine üyelerinin eleştirilmesinden korkulduğu için" esirlerin ailelerinden yorum alınmaksızın planlanmıştı.

Netanyahu yönetimine, Gazze'deki İsrailli esirlerin serbest bırakılması için bir anlaşmaya varılması ve Gazze'ye yönelik saldırının sona erdirilmesi için daha fazlasını yapması yönünde kamuoyu ve uluslararası baskı artmış durumda.

Sonraki Haber