Netanyahu'dan kara harekâtı sinyali: Bir sonraki aşamaya hazır mısınız?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'ye yönelik kara harekâtının sinyalini verdi. İsrail birliklerini ziyaret eden Netanyahu, " “Bir sonraki aşamaya hazır mısınız? Bir sonraki aşama geliyor" ifadelerini kullandı.

Filistin Direniş Örgütleri, İsrail işgaline karşı Aksa Tufanı operasyonu başlattı. Bu operasyona karşılık İsrail, Gazze Şeridi'nde sivil ayrımı gözetmeksizin saldırıya geçti. Saldırılar esnasında hastaneler, evler hedef alındı. İsrail'in savaş suçu işlediği tüm dünya tarafından açıkça belirtildi.

NETANYAHU'DAN GAZZE'YE KARA HAREKÂTI SİNYALİ

Öte yandan İsrail'in Gazze'ye yönelik yalnızca hava saldırılarıyla yetinmeyeceği, bir kara saldırısının da yapılacağı iddia ediliyordu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, birliklere yaptığı ziyaret esnasında kara harekâtının sinyalini verdi. Netanyahu askerlerle sohbet esnasında, “Bir sonraki aşamaya hazır mısınız? Bir sonraki aşama geliyor” ifadelerini kullandı.

Ziyaretini sosyal medya hesabından paylaşan Netanyahu, "Gazze Şeridi sınırındaki savaşçılarımızla ön saflardayız. Hepimiz hazırız" ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN KAYNAKLARI: GAZZE'Yİ SAVUNMAK İÇİN PLANIMIZ VAR

Öte yandan Filistin Direniş Örgütleri'nin de Gazze'yi savunmak için hazırlıklı olduğu bilgileri de geldi. Filistinli bir kaynak, silah ve insan konusunda eksiklerinin olmadığını, aylarca savaşacak kapasiteleri olduğunu söyledi:

Gazze’yi savunmak için çok sağlam bir planımız var ve doğru zamanda bunu harekete geçireceğiz.”
▪️“Silah ve insan konusunda eksiğimiz yok, aylarca savaşacak kapasitemiz var.”
▪️“Şu ana kadar sergilediğimiz roket/füze kabiliyetlerimiz, elimizdekinin yüzde 10’unu geçmez

Sonraki Haber