Netflix'ten ensest sahneler! Trajediyi fanteziye dönüştürdüler

Netflix, 1990'lı yıllarda ABD'de yankı uyandıran 'Menendez Kardeşler' olayının anlatıldığı 9 bölümlük dizi nedeniyle sert tepki aldı. Menendez Kardeşler'in trajedi ve travmalarını ele almayan Netflix, bunun yerine ensest sahnelere yer verdi.

Netflix, 1990’ların başında Amerika’da büyük yankı uyandıran 'Menendez Kardeşler' olayının anlatıldığı “Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez'in Hikâyesi” adlı diziyi yayınladı. Dizide kardeşlerin ensest ilişkisinin tasvir edilmesi nedeniyle, bu durumu ‘saygısızlık’ ve ‘iğrençlik’ olarak nitelendiren izleyicilerin tepkisiyle karşı karşıya kaldı. Babaları tarafından fiziksel, duygusal ve cinsel istismara maruz kalan Menendez Kardeşler’in trajedilerle dolu hikâyesi, Netflix tarafından ensest bir şova dönüştürüldü.

NETFLIX'TEN ENSEST SAHNELER

TRAJEDİYİ FANTEZİYE DÖNÜŞTÜRDÜLER

Netflix’in bir trajediyi ensest şova dönüştürdüğü dizisi, ABD’de yaşayan Jose ve Kitty Menendez'in 1989 yılında iki oğulları Lyle ve Erik Menendez tarafından öldürülmesine kadar geçen olayları ve cinayetlerin sonrasını anlatıyor. Dokuz bölümlük dizinin ikinci bölümü, kardeşlerin ‘yakın bir ilişki’ yaşadığını gösteren birçok sahne içeriyor. Dizi, Menendez Kardeşler’in arasında ensest bir ilişki olduğu iddiasını doğrudan ele alıyor, ancak bunu bir gazetecinin teorisi olarak sunuyor.

Kardeşlerin ensest ilişki içinde tasvir edilmesi, Lyle ve Erik Menendez'in mahkeme salonunda babalarının istismarını anlatan ifadelerine dikkat çeken izleyicilerin sosyal medyada tepkisine yol açtı.

Bir izleyici X'te “Menendez kardeşler cinsel istismar kurbanı oldular,” diye yazdı ve diziyi “ensest fantezi” olarak nitelendirdi. Bir başka X kullanıcısı ise “Eğer Netflix, iki kardeşin ortak cinsel travma ve ebeveyn istismarı nedeniyle birbirleriyle mahrem bir ilişki geliştirmelerini konu alan bir dizi yapmak istiyorsa, o zaman yeni bir hikâye yazmalıydı. Gerçek insanların ve GERÇEK KURBANLARIN deneyimlerini kendinize uyacak şekilde yeniden yazamazsınız!” paylaşımında bulundu.

ERIK MENENDEZ: 'YAŞADIKLARIMIZ YETERLİ DEĞİL Mİ?'

Şu anda 53 yaşında olan Erik Menendez, Netflix’in kendisini ve erkek kardeşini ‘ensest’ olarak tasvir etmesine sert tepki gösterdi. Netflix ve diziyi yaratan Ryan Murphy’i “yalancı” ve “dürüstlükten yoksun” olarak nitelendiren Menendez, “Bizim yaşadıklarımız yeterli değil mi?” diyerek açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Netflix'in işlediğimiz suçu çevreleyen trajedileri dürüst olmayan bir şekilde tasvir etmesinin acı gerçekleri birkaç adım geriye götürdüğünü bilmek benim için üzücü; savcılığın erkeklerin cinsel istismara uğramadığına ve erkeklerin tecavüz travmasını kadınlardan farklı yaşadığına dair bir inanç sistemi üzerine bir anlatı inşa ettiği bir döneme geri döndük. Bu korkunç yalanlar, son yirmi yılda sayısız cesur mağdurun kişisel utançlarını aşıp açık yüreklilikle konuşmasıyla bozuldu ve gözler önüne serildi. Şimdi ise Murphy, Lyle ve benimle ilgili aşağılık ve dehşet verici karakter tasvirleri ve cesaret kırıcı iftiralarla korkunç anlatısını şekillendiriyor.”

MENENDEZ KARDEŞLER’E NE OLMUŞTU?

20 Ağustos 1989'da José ve Mary Louise “Kitty” Menendez Beverly Hills'teki evlerinde pompalı tüfekle vurularak öldürülmüştü. Yaklaşık yedi yıl, üç duruşma ve binlerce saatlik televizyon yayınının ardından oğulları Lyle ve Erik Menendez cinayetten suçlu bulunarak şartlı tahliye imkanı olmaksızın ömür boyu hapse mahkum edilmişti.

Menendez Kardeşler, mahkemede yaptıkları savunmada çocuk yaşta fiziksel, duygusal ve cinsel istismara uğradıklarını belirtmişti. Her iki kardeş de cinsel istismarın altı yaşındayken başladığını beyan etmişti. Kardeşlere göre babaları José, çocuklarına yaptığı istismarın “eski Spartalıların ya da Romalıların yaptığına benzer bir bağ kurma egzersizi” olduğunu iddia etmişti.

Lyle ve Erik, 2018 yılında yeniden bir araya gelip cezalarını San Diego'daki aynı cezaevinde çekmelerine izin verilene kadar ayrı cezaevlerine gönderilmişti. Davayı 1989'dan beri takip eden gazeteci Robert Rand, A&E True Crime'a verdiği demeçte kardeşlerin cinsel istismara uğrayan diğer mahkûmlara danışmanlık yaptığını ve Erik'in çok sayıda kişisel yardım grubuna liderlik ettiğini dile getirmişti. Menendez Kardeşler'den Lyle şu anda 56, Erik ise 53 yaşında.

Sonraki Haber