Nevzine tatlısı nasıl yapılır? Kayseri'nin kıyır kıyır ve orijinal nevzine tatlısı tarifi...

Kayseri'nin çok lezzetli ve özgün bir tatlısı olan nevzine tatlısının tarifini paylaştık. Bu tarifin kıyır kıyır olması daha da lezzet katıyor. Tatlı krizlerinize çok güzel bir çözüm olabilir. Nevzine tatlısı nasıl yapılır? İşte Kayseri'nin orijinal nevzine tatlısı tarifi...

Nevzine tatlısı nasıl bir şey diye merak ediyor olabilirsiniz. Kayseri'ye özgü bir tatlı olan nevzine tatlısı, tahinli pekmezli şerbetli bir tatlıdır. Kendine has ve özgün bir tada sahiptir. Bu sebepten de sadece Kayseri yöresinde değil her yörede popüler bir tatlı haline gelmiştir. Bugün ise bu tatlının tarifini sizle paylaşacağız. Nevzine tatlısının malzemeleri nelerdir diye merak ediyorsanız okumaya devam edin. Bu tarifin kıyır kıyır olması da ona ayrı bir lezzet katmaktadır. Dilediğiniz an ister misafirleriniz geldiğinde ister kendi canınız çektiğinde bu tarifi evde siz de yapabilirsiniz. O halde detaylara geçebiliriz. Nevzine tatlısı nasıl yapılır? İşte Kayseri'nin orijinal nevzine tatlısı tarifi...

NEVZİNE TATLISI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

  • 125 g tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3.5-4 su bardağı un
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • Şerbeti için
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu
  • 1 çay bardağı pekmez
  • Üzeri için (isteğe bağlı)
  • Kaymaklı dondurma
  • Antep fıstığı

YAPILIŞI

  1. İlk önce şerbeti hazırlamakla başlayın. Toz şeker ve suyu tencereye alın ve şeker iyice eriyene kadar pişirin.
  2. Hamuru hazırlamak için tereyağı, zeytinyağı, tahin, yoğurt, kabartma tozu ve sirkeyi bir kaba alın ve mikser yardımıyla güzelce çırpın. Unu ve iri ceviz parçalarını da bu karışıma ekleyip yoğurun.
  3. Hamuru bir fırında kabına alın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerine kızarana kadar pişirin.
  4. Soğumuş olan şerbete pekmez ilave edin ve şerbeti pişen hamurun üzerine dökün ve 2-3 saat dinlendirin.
  5. Dinlendikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip tüketebilirsiniz.

Sonraki Haber