Niğde’de ‘lezzetler’ festivali
Niğde'de bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Gastronomi Festivali Niğde halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi gördü.
Niğde Belediyesinin Niğde Valiliği ile birlikte bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği “Gastronomi Festivali” büyük ilgi gördü. Kentin yeme-içme kültürünün ülke geneline ve tüm dünyaya tanıtılması amacıyla yapılan festival, dünyaca ünlü şeflerin katılımı, yemek pişirme ve yemek yeme yarışmaları ve diğer etkinliklerle şölen havasında geçti.
İki yıl önce “patates”, geçen yıl “elma” temasıyla düzenlenen etkinlik bu yıl tüm yöresel ürünlerin birleşimiyle “Gastronomi Festivali” adı altında yapıldı. Festival, protokol ve vatandaşların Derbent Kavşağından yürüyüşüyle 6 Ekim’de başladı. Katılımcılar daha sonra, kadın kooperatifleri ve yöresel lezzetlerin tanıtıldığı masaları gezerek 1 tonluk Niğde dondurmasını kesti.
5 TONLUK KAZANDA PİLAV
Festival farklı etkinliklerle 3 gün boyunca devam etti. Niğde’ye özgü 51 çeşit ürünle Niğde Pilavı, 5 tonluk dev kazanda hazırlanıp vatandaşlara dağıtıldı. Etkinlikler kapsamında, lise ve üniversite öğrencileri arasında yemek yapma yarışmaları düzenlendi. Bu etkinliklerle birlikte katılımcılar, yöresel yemekleri öğrenme ve deneyimleme fırsatı buldu. Gastronomi ve Turizm Zirvesinin de olduğu festivale Niğde halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de büyük ilgi gösterdiği gözlendi.
‘KENTİMİZİ DÜNYAYA TANITACAĞIZ’
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, festivalin beklenenin çok üzerinde ilgi gördüğünü belirterek “İlimizin var olan gastronomi unsurlarını ülkemize ve dünyaya tanıtmak istiyoruz. Şehrimizin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini de önce Niğde’ye sonra Türkiye’ye, son olarak tüm dünyaya tanıtmaya kararlıyız. Her yıl ekim ayının ilk hafta sonu gastronomi festivali düzenleyeceğiz.” dedi.