Nohut yemeğine bir kaşık katmanız yeterli! İşte lokum gibi lokanta usulü nohut yapmanın sırrı

Nohut yemeğine bir kaşık katmanız yeterli! Nohut severek tükettiğimiz yemeklerin başında geliyor. Peki nohut yemeğinin lezzetini artırmak için nelere dikkat etmemiz gerekir? Lezzetli bir nohut yemeğine neler katarak pişirebiliriz? İşte lokum gibi lokanta usulü nohut yapmanın sırrı...

Nohut dört mevsim tüketilen yemeklerin başında gelir. Nohutun içerisinde pek çok vitamin ve mineral bulunur. Ancak nohut doğru pişirilemezse sert kalabilir. Peki lezzetli nohut yemeği yapmanın püf noktaları neler, nelere dikkat ederek nohut yemeğinin lezzetini artırabiliriz? İşte lokum gibi nohut yemeğinin yapmanın püf noktaları....

İŞTE NOHUT YEMEĞİNİ PİŞİRMEDEN ÖNCE YAPMANIZ GEREKENLER

Hazır paketlerde satılan nohutları alırken seçme şansınız olmaz. Paketi açtıktan sonra içerisinde kararmış olanlarının olup olmadığını kontrol edin ve eğer kararanlar varsa bunları mutlaka kullanmadan atın.

ÖNCE BOL SUYLA İYİCE YIKAYIN

Pişireceğiniz nohutu öncelikle bir kaba alarak bol suyla iyice yıkayın. Ardından bir gece önceden soğuk su dolu bir kabın içerisine koyarak bekletin. Bu noktada önemli olan koyduğunuz suyun nohutun üzerini geçecek kadar olmasıdır. Bütün gece soğuk suyun içerisinde bekleyen nohut, suyu çekerek şişecek, dışındaki kabuğu yumuşayacak ve pişmesi kolaylaşacaktır.

NOHUT YEMEĞİNE 1 KAŞIK ATMANIZ YETERLİ! İŞTE LOKANTA USULÜ NOHUT YAPMANIN SIRRI

Nohut sert yapısı nedeniyle pişmesi uzun zaman alan bir yiyecektir. Bu süreyi kısaltmak ve daha lezzetli nohut yemekleri yapmak için içerisine karbonat eklemek ise harika bir yöntemdir. 150 gramlık bir ölçü içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat eklemek yeterli olacaktır. Artan nohut ile doğru orantılı olarak karbonat miktarını da artırabilirsiniz. Karbonat eklenmiş nohut, hem daha lezzetli olacak hem de kabukları daha kolay yumuşayacağı için daha hızlı pişecektir.

TENCERE SEÇİMİ OLDUKÇA ÖNEMLİ

Tüketilmeden önce iyice pişmesi gereken nohutlar için doğru büyüklükte tencere seçimi oldukça önemlidir. Pişireceğiniz nohutların tencere içerisinde sıkışmamış olmasına özen gösterin. Üzerine eklenecek pişirme suyuyla hacmi de artacağı için bunu da önceden göz önünde bulundurun.

Nohut yemeğini düdüklü tencerede değil de normal tencerede pişirecekseniz kaynar su yerine soğuk su tercih edin. Bu sayede nohut daha lezzetli olacak ve doğru kıvamda pişecektir. Tencerenin içerisine direkt olarak ekleyeceğiniz su nohutların yeterli miktarda pişmesine engel olacaktır. Su miktarına özen göstermek de pişirme esnasında büyük önem taşır. Tenceredeki nohutların üzerini 3 parmak geçecek kadar su eklemeniz yeterlidir.

EK YÖNTEMLER DE KULLANABİLİRSİNİZ

Pişirdiğiniz nohut yemeğini daha lezzetli hale getirmek için ek yöntemler de kullanabilirsiniz. Örneğin nohut yemeğini yaparken içerisine normal su değil de kemik suyu katabilir ya da suyun içerisine birkaç parça ilikli kemik atabilirsiniz.

Sonraki Haber