O fotoğrafı ile dünya çapında ün kazanmıştı. Steve Mccurry'nin fotoğraf sergisi Türkiye'de!

1985'te çektiği o fotoğraf ile dünya çapında ün kazanan fotoğrafçı Steve Mccurry'nin "Fotoğrafçı" sergisi 15 Nisan'da İstanbul Sinema Müzesi'nde!

Dünyanın en büyük 7 fotoğrafçısından biri olarak bilinen Steve McCurry “Fotoğrafçı” sergisi ile İstanbul Sinema Müzesi’nde!


15 Nisan’da açılan Steve McCurry sergisi son 30 yılda dünyanın farklı birçok yerinde çektiği fotoğrafları ile sanatseverleri bir araya getiriyor.

Steve McCurry kimdir?

Steve McCurry (23 Nisan 1950), Amerikalı fotoğrafçı ve fotoğraf muhabiridir. National Geographic Dergisi'nin 1985 Haziran sayısında "Afghan Girl" (Afgan Kızı : Şarbat Gula) başlığıyla yayımladığı fotoğrafla tanındı. McCurry, National Geographic için birçok görevde fotoğraf çekmiştir ve 1986'dan beri Magnum Photos üyesidir.

Steve McCurry, Ulusal Basın Fotoğrafçıları Derneği tarafından verilen Yılın Dergi Fotoğrafçısı ödülü; Kraliyet Fotoğraf Derneği'nin Yüzüncü Yıl Madalyası ve Dünya Basın Fotoğrafı yarışmasında iki birincilik ödülü (1985 ve 1992) dahil olmak üzere çok sayıda ödülün sahibidir.

Afgan Kızı hikayesi

Peştun kökenli Afgan kızının ailesi Sovyetler Birliği ve Afganistan arasındaki savaş sırasında öldü. Şarbat Gula da 1984 yılında Pakistan'da bulunduğu mülteci kampında yaşamaya başladı. O sırada fotoğrafçı Steve McCurry, Şarbat Gula'yı görünce hemen makinesine sarıldı ve küçük kızın yüzünü fotoğrafladı.

Aradan yıllar geçtikten sonra tekrar Afganistan'a giden McCurry, Afgan Kızı'nın fotoğrafını tekrardan çekmişti.

İstanbul Sinema Müzesi bilet fiyatları

Tam bilet 120 Tl olup; öğrenci bileti 80 Tl'dir. Pazartesi günü hariç her gün açıktır.

İstanbul Sinema Müzesi nerede?

Steve Mccurry'nin özel sergisini görmek isteyenler İstanbul Sinema Müzesi'nin nerede olduğunu merak ediyor. İstiklal Caddesi üzerinde bulunan müzenin işte konumu: İstanbul Sinema Müzesi konumu

Sergiyi gezdik! İşte sergiden çektiğimiz sürpriz fotoğraflar:

Sonraki Haber