O kişiler dikkat! 4500 TL alabilirsiniz! Bakanlık onay verdi

Bakanlık e-Devlet’ten başvurana 1 seneliğine 4500 TL maaş onayını verdi! Peki şartlar nedir? 4500 TL'den kimler faydalanabilir? İşte merak edilen ayrıntılar...

O kişiler dikkat! 4500 TL alabilirsiniz! Bakanlık onay verdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan ve vatandaşlara verilen yardım ödemeleri yatırılmaya devam ediyor! 18 yaşından büyük vatandaşlara verilecek olan desteğin tutarı 4500 TL olarak açıklanırken, PTT üzerinden ödemelerin alınacağı duyuruldu. Böylelikle de ihtiyaç sahibi ailelere ve çocuklarına gereksinimlerini karşılayabilmeleri için destek olundu.

PTT üzerinden dağıtılan destekler 2023 yılı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere maddi imkanlar sunmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi ailelerin gereksinimlerini karşılayabilmeleri için ödenen bu destek, 18 yaş üstündeki tüm vatandaşlar için geçerli. Üstelik tam 1 yıl boyunca ödeme yapılacağından, adeta bir maaş gibi!

PEKİ, SADECE 18 YAŞ ÜZERİNDEKİ DAR GELİRLİ HANELERİN FAYDALANABİLECEĞİ BU DESTEĞİN DETAYLARI NELER? KİMLER FAYDALANABİLİR, BAŞVURU NASIL YAPILIR?

2023 PTT Sosyal Yardım Ödemesinden Kimler Faydalanabilir?

Her sosyal yardım ödemesinde olduğu üzere PTT yardım ödemesinde de belli başlı bazı şartlar yer almaktadır. Bu koşulları karşılayan vatandaşlar, kimlikleri ile başvurarak 4.500 TL’lik sosyal yardım ödemesini alabilirler. Başvuru için en temel şart, hanede 18 yaşından büyük olmaktır. Türk ve yabancı uyruklu olmak üzere Türkiye’de ikamet eden herkes bu yardıma başvurabilir. Yabancı olması durumunda da Mavi Kart ibraz etmek zorundadır.

PTT Sosyal Yardım Ödemesi Kimlere Verilmez?

Sosyal yardım ödemesinden Türkiye’de yaşamayan, yurtdışında ikamet eden vatandaşlar da yararlanabilirler. Bununla birlikte başvuru yapan kişinin muhtar, noter, kamu işçisi ve memur akrabası olmaması gerekmektedir.

Bu destekten faydalanabilmek için ayrıca gelir şartını da sağlamak gerekmektedir. Hanedeki kişi başına düşen gelir, asgari ücretin üçte biri oranında olmalıdır. Gelir şartını sağlayamayan aileler de bu yardımdan faydalanamaz. Aynı zamanda destek kapsamında başvuru yapan ailenin de ev ya da araba gibi mal sahibi olmaması gerekmektedir.

PTT 4500 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

PTT’den sağlanan 4 bin 500 TL yardım parası başvurusu yapmak isteyenlerin Mavi Kart ya da T.C. kimlik numarasına sahip olmaları gerekmektedir. Ön başvuru işlemi, e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Başvuru sırasında yurtdışında ikamet edilen yerin bilgileri ve hanedeki kişi sayısı da belirtilmelidir. Başvuru kabul edilirse, PTT üzerinden aylık ödemeler 1 yıl boyunca alınabilir.

e-Devlet üzerinden sisteme şifre ve TC kimlik numarası ile giriş yapıldıktan sonra PTT yardımları sekmesine giderek desteğe başvuru yapılmaktadır. Desteğe başvuru tamamlandıktan sonra SMS gönderilmektedir. Başvuru sonucu 10 gün içinde SMS ile iletilirken, onay gelmesi durumunda PTT hesabına aylık olarak destek ödemesi yatmaya başlar.

Sonraki Haber