O pilot öldürüldü mü?

İspanyol haber ajansı EFE'nin pazartesi günü soruşturmaya yakın kişilere dayandırdığı haberine göre geçen yıl askeri bir helikopterle Ukrayna'ya iltica eden Rus pilot Maksim Kuzminov öldürüldü.

İspanyol haber ajansı EFE'ye bakılırsa eski pilot, 13 Şubat'ta İspanya'nın doğu kıyısındaki Villajoyosa kentinde vurularak yaşama veda etti. Kuzminov geçtiğimiz ağustos ayında bir Rus Mi-8 askeri kargo helikopteriyle Ukrayna'ya kaçtığında manşetlere çıkmıştı. O dönemde Ukrayna istihbaratı ilticayı büyük bir başarı olarak lanse etmişti. Pilotun İspanya'nın sahil kasabası Villajoyosa'da öldürüldüğüne dair basında çıkan haberlerin ardından Ukrayna Askeri İstihbarat (GUR MO) Sözcüsü Andrey Yusov, daha fazla ayrıntı vermeksizin "ölüm gerçeğini teyit edebiliriz" dedi.

Yine de ölümün henüz resmi olarak doğrulanmamış olması ve farklı basında kaynaklarında yer alan çelişkili ifadeler, pilotun durumunu belirsiz kılıyor. Kuzminov'un akıbeti Rus medyasında geniş yer bulurken RIA Novosti haber ajansı, konuyla ilgili olarak İspanya'daki kolluk kuvvetlerine ulaştı. Ajans, polis teşkilatının sığınmacının ölümünü henüz teyit edemediğini aktardı.

Sonraki Haber