O tablonun 135 yıllık sırrı ortaya çıktı! Bakın neyi temsil ediyor...

Hollandalı ressam Vincent van Gogh'un Yıldızlı Gece tablosunun 135 yıllık tablosunun sırrı, bilim insanlarından oluşan bir ekip tarafından çözüldü. Yıldızlı Gece tablosundaki gökyüzü bakın neyi temsil ediyormuş...

Bilim insanları, dünyaca ünlü ressam Vincent van Gogh'un başyapıtı Yıldızlı Gece'deki dönen desenlerin, bir hava olayı ile ile çarpıcı bir benzerlik taşıdığını keşfetti. Yıldızlı Gece tablosunun 135 yıllık sırrı, uzun uğraşlar sonucu ortaya çıkarıldı.

O TABLONUN 135 YILLIK SIRRI ORTAYA ÇIKTI

BAKIN NEYİ TEMSİL EDİYORMUŞ...

Van Gogh, ünlü eseri Yıldızlı Gece'yi 1889 yılında, bir akıl hastanesinde kaldığı sırada yapmıştı. Yağlıboya tuval, çalkantılı mavi girdaplarla dolu bir gece gökyüzünü, ışıltılı bir hilali ve parlayan küreler olarak tasvir edilen yıldızları sergiliyor.

Daily Star'ın haberine göre, yüksek çözünürlüklü dijital görüntüler kullanarak resimdeki fırça darbelerini analiz eden bir fizikçi ekibi, Van Gogh'un eserinin doğal türbülanslı hava akışını yakından yansıttığı sonucuna vardı. Ekip, resimdeki 14 ana girdap şeklindeki fırça darbelerini ve bu girdaplar arasındaki mesafeyi analiz etti. Bilgisayar modellemesi kullanan ekip, dönen şekillerin türbülanslı akışkanlarda görülen farklı bir yapı modelini takip ettiğini keşfetti.

Çinli bir bilim insanı, tabloda yapılan keşif için,"Van Gogh'un türbülansı hassas bir şekilde temsil etmesi, bulutların ve atmosferin hareketini incelemekten ya da gökyüzünün dinamizmini nasıl yakalayacağına dair doğuştan gelen bir his olabilir," diye konuştu.

Sonraki Haber