Ocaktaki yağ lekelerini yok ediyor: Üstelik ovalamaya bile gerek yok…

Taşan tencereler her ev hanımının kabusu olur. Fakat inatçı lekeleri temizlemek bu püf noktayla artık çok kolay…

Ocakta kaynatılan süt, pişirilen yemek ya da tatlılar taştığında adeta bir korku filmi havası oluşur. Çünkü öyle inatçı lekeler vardır ki ocağa adeta yapışıyor. Fakat yıllardır ev hanımı olan Şule Hanım, kendi geliştirdiği yöntemi uyguluyor.

Şule Hanım sadece evinde bulunan malzemelerle dahi ocağını tertemiz yapabiliyor. İnatçı lekelere karşı yarım çay bardağı elma sirkesi, yarım çay bardağı bulaşık makinesi parlatıcısı ile temizlik mümkün. Sirke ile parlatıcıyı bir kaba doldurun sıcak su ile karışımı hazırlayın ve ovalamaya bile gerek kalmadan ocağınızı pırıl pırıl yapın.

gazeteilksayfa.com sitesinde yer alan bir haber ocaktaki yağ lekelerini söküp atmak için diş macunu ve karbonatın önemine dikkat çekildi.

YAĞ LEKELERİNDEN DOĞAL YÖNTEMLE KURTULUN

Öncelikle ocakta bulunan ocak gözlerini yerinden çıkarınız. Daha sonra mutfak leğeninin içine kaynatmış olduğunuz sıcak suyu boşaltınız. Boşaltmış olduğunuz sıcak suyun içine sökmüş olduğunu ocak gözlerini koyduktan sonra üzerine bir yemek kaşığı karbonatı dökünüz. Dökmüş olduğunuz karbonat suyla etkileşime girerek, ocak gözlerinde bulunan yağ lekelerini yumuşatacaktır. Bu işlem sonrasında 10 ile 15 dakika bekleyiniz. Süreniz dolduktan sonra elinize almış olduğunuz bulaşık süngerinin zımpara kısmının üzerine, bir miktar diş macununu boca ediniz. Sıkmış olduğunuz diş macununu zımpara yüzeyine yediriniz. İşlemi tamamladıktan sonra ocak gözlerini ve suyun içerisinden çıkarınız ve bulaşık süngeri ile parlatma kısmına geçiniz. Güzelce metal yüzeyi temizledikten sonra ocak gözleriniz ilk günkü gibi kullanıma hazır olacaktır.

SERT FIRÇAYLA OVALAYIN!

yasemin.com’da yer alan bir haberde çamaşır suyu sayesinde ocağın kolayca temizlenebileceği belirtildi. Sabunu rendeleyin ve derin bir kabın içerisine koyun. Ardından kaynayan sıcak suyu sabunun üzerine döküp ocak gözlerini de içerisine atın. 1 gece beklettikten sonra durulayıp, çamaşır suyu döküp telle sert bir şekilde telle ovun. Duruladıktan sonra kurulayarak yerine yerleştirebilirsiniz.

Kaynak: gazeteilksayfa.com, yasemin.com

Görsel kaynak: 5MinuteRhythmicIdeas Youtube

Derleme: aydinlik.com.tr

Sonraki Haber