Oğlu, Biden'ın 2024 seçim kampanyasına gölge düşürecek!

Cuma günü Hunter Biden'ı soruşturmak üzere özel bir danışman atanması, Başkan'ın oğluna yönelik suç soruşturmasının babasının yeniden seçilme kampanyasına uzun bir gölge düşüreceğini garanti ediyor.

Oğlu, Biden'ın 2024 seçim kampanyasına gölge düşürecek!

Üst düzey Demokratlara göre, Delaware ABD Savcısı David Weiss'ın Cuma günü açıklanan özel danışman olarak yeni rolü, Başkan Joe Biden'ı tatsız manşetlerle uğraşmak zorunda bırakabilir ve 2024 başkanlık seçimleri için kampanya yürütürken ekonomi veya imza yasaları hakkında konuşmayı tercih edeceği zaman onun ve kampanyasının dikkatini dağıtabilir.

OĞLU, BİDEN'IN 2024 SEÇİM KAMPANYASINA GÖLGE DÜŞÜRECEK!

ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden

Üst düzey bir demokrat, yaşanan soruşturma süreci hakkında Reuters'e şunları söyledi:

Bunun yeniden seçilmeleri üzerinde büyük bir etkisi olacaktır. Sürekli olarak mesajlarının çarpıtılması riskiyle karşı karşıyalar. Ne zaman biri büyük jüri önüne çıksa ya da mahkemeye çağrılsa, basın bunu sormaya devam edecek. Biden ekonomiden, silahlardan, ulusal güvenlikten bahsetmek istiyor ve bunu daha az yapabilecek.

Demokratlar ayrıca özel danışman soruşturmalarının kapsamının genişlemesinden de korkuyor.

Özel danışmanlar her zaman bulmayı beklemedikleri şeyler bulurlar. (Eski Başkan Bill) Clinton'ın soruşturması, Hillary ile valiyken yaptıkları bir emlak anlaşmasına ilişkin bir soruşturma olarak başladı ve Monica Lewinsky ile sona erdi.

BİDEN'IN EKİBİ AÇIKLAMA TALEPLERİNE YANIT VERMEDİ

Joe Biden seçim çalışmalarında

Hunter Biden Temmuz ayında, 2017 ve 2018 yıllarında 1,5 milyon doların üzerinde gelir üzerinden ödenmesi gereken 100.000 dolardan fazla vergiyi ödememe suçlamasını kabul etmemişti. Yasadışı uyuşturucu kullanırken yasadışı olarak ateşli silah bulundurmakla suçlandığı ve ağır bir suç olan ayrı bir davada ise savunma yapmadı.

Üst düzey Demokratlar, Hunter Biden ve Weiss arasında yapılacak bir savunma anlaşmasının, Başkan'ın oğlunun yasal sorunlarını geride bırakmasına ve konuyu Cumhuriyetçilerin önderliğindeki kongre soruşturmalarına havale etmesine olanak sağlayacağını umuyorlardı.

Ancak bir federal yargıç önerilen savunma anlaşmasını kabul etmeyi reddetti ve Weiss Cuma günü yaptığı bir mahkeme başvurusunda iki taraf arasındaki görüşmelerin o zamandan beri kesildiğini söyledi.

Olası bir duruşma, ABD tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir gösteriye yol açabilir: Görevdeki bir başkanın oğlu, babası yeniden seçilmek için kampanya yürütürken, muhtemelen kendi başına en az üç ceza davasıyla karşı karşıya olan Cumhuriyetçi Donald Trump'a karşı cezai suçlamalarla karşı karşıya kalacak.

Cumhuriyetçiler, yaşlı Biden'ı oğlunun Ukrayna ve Çin'deki iş girişimlerinden kazanç sağlamakla suçladılar, ancak henüz yanlış bir şey yaptığına dair herhangi bir kanıt sunamadılar. Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy Temmuz ayında yaptığı açıklamada, meclisin sonbaharda bir görevden alma soruşturması başlatabileceğini söyledi.

Haziran ayında Reuters/Ipsos tarafından yapılan bir ankete göre, Amerikalıların yarısı Hunter Biden'ın itiraf anlaşmasına varmaya çalışan savcılardan ayrıcalıklı muamele gördüğüne inanıyor. Ancak ankete göre Amerikalıların çoğu Hunter Biden'ın savunma anlaşmasının gelecek yıl Biden'a oy verme olasılıklarını etkilemediğini söyledi.

Kaynak: Reuters

Sonraki Haber