Öğrenci kentlerinde konut kira fiyatları arttı! İki şehir öne çıktı

YKS tercihlerinin de açıklanmasının ardından öğrencilerin ev arayışları başladı. Konut fiyatları yıllık enflasyon baz alındığında daha az artış görüldü. Öğrencilerin yaşadığı şehirlerde konut kiraları ne kadar arttı? Öğrenci kentlerinde konut kiraları ne kadar oldu? Detaylar haberimizde...

Üniversitelere kayıtların başladığı şu günlerde artan yurt fiyatları ve konut kiraları öğrencileri kara kara düşündürmeye başladı. Yapılan araştırmalara göre en fazla öğrencinin kayıtlı olduğu kentlerde konut kiralarında yıllık enflasyona göre düşüş yaşandığı belirtildi.

Endeksa'nın incelediği kentler arasında en yüksek ortalama kira bedelinde ise İstanbul, ortalama kirada 23 bin 373 lira seviyesiyle zirvede yer aldı. İşte öğrenci kentlerinde konut kiralık fiyatları...

ÖĞRENCİLER İÇİN İKİ İL ÖNE ÇIKTI

Öğrenci şehri olarak bilinen Eskişehir'de konut kira fiyatlarında yüzde 69 artış oldu. Ancak enflasyon oranına göre hesaplandığında ise artış oranı yüzde 1 oldu. Eskişehir'de ortalama konut kiraları 15 bin TL.

İzmir'de konut kiralarında yüzde 61 artış gerçekleşti. İzmir'de konut kiraları temmuz ayı itibariyle 21 bin TL'den başlıyor.

Ankara'da kiralar, geçen yıla göre yüzde 63 nominal artış gösterdi. Ankara'da ortalama konut kiraları 20 bin TL'den başlıyor.

Antalya'da ise konut kiraları yüzde 23 artış gösterdi. Antalya'da ortalama konut kiraları ise 18 bin TL'den başlıyor.

Sakarya ve Erzurum Öğrencilerin kiraları daha kolay karşılayabileceği şehirler olarak öne çıktı. En düşük ortalama kira bedellerine sahip kentlerden Sakarya'da ortalama kira 14 bin 168 lira, Erzurum'da 14 bin 339 lira, Bursa'da 16 bin 44 lira, Konya'da ise 17 bin 309 lira seviyesinde yer aldı.

Sonraki Haber