Öğrenci topluluklarından ortak çağrı: Atatürk gençliği 29 Ekim’de Anıtkabir’e

Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin öğrenci toplulukları bir araya gelerek 29 Ekim’de Ulus’taki 1. Meclis’ten, Anıtkabir’e yürüyüş kararı aldı. Kararı Anıtkabir önünden Türk halkına duyuran öğrenciler ‘Atatürk Türkiye’si için görev başına’ diyerek vatandaşları yürüyüşe çağırdı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü yaklaşırken Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin öğrenci toplulukları, Anıtkabir önünde yaptıkları ortak bir basın açıklamasıyla 29 Ekim’de 1. Meclis önünden Anıtkabir’e yürüyeceklerini ilan etti. Açıklama sonrasında Anıtkabir’i ziyaret eden topluluklar, 29 Ekim günü Atatürk gençliğini 1. Meclis önüne çağırdı.

29 Ekim’de düzenlenecek olan yürüyüşün çağrıcılığını üstlenen Ankara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu, İstanbul Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Savunma Sanayi Topluluğu, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Topluluğu ve Anadolu Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü Cumhuriyet’in 100. yılında Türk gençliğinin rotasını açıkladı.

Üniversite toplulukları adına açıklamayı yapan Ankara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Aslı Sezen Sezgin, Atatürk devrimlerine sahip çıkma ve devrimleri tamamlama çağrısı yaptı. Sezgin, konuşmasının sonunda Türk gençliğini 29 Ekim’de 1. Meclis önünden Anıtkabir’e yürümeye davet etti.

Cumhuriyet değerlerine yaslanarak Atatürk Devrimlerini tamamlama göreviyle çağrı yapan öğrenci toplulukları büyük yankı uyandırdı. Onlarca öğrenci topluluğundan yürüyüşe katılım kararı açıklanırken, 29 Ekim hazırlıklarını başlatan topluluklar, üniversite kampüsleri içinde çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’nin 81 ilindeki öğrenci topluluklarını 29 Ekim saat 14.00’de 1. Meclis’in önünden Anıtkabir’e yürümeye, 29 Ekim 2023’te “Yüzyılın Yürüyüşü’’nü birlikte gerçekleştirme çağrısı yapan topluluklar 100. yıl coşkusunu fakültelerde, sınıflarda ve kantinlerde sürdürmeye devam edecek.

‘ATATÜRK DEVRİMLERİNİN MÜCADELE MEŞALESİNİ BİRLİKTE YAKALIM’

Ankara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Aslı Sezen Sezgin:

“Türk gençliği varoluşundan bu yana milletinin ne zaman başı sıkışsa, zorluğa düşse elini en önce taşın altına koyan olmuştur. Jön Türklerden beri bu devrimci geleneğini sürdürmüştür. Milletimiz yine hem içindeki hem de dışarıdaki düşmanlarla mücadele ettiği bir dönemdedir. Bu dönemde Türk gençliğine yine büyük görevler düşüyor. Bu görevlere sımsıkı sarılıyoruz. Türk gençliği, Cumhuriyetimizin 100. yılında yine birleşerek sarsılmaz bir kuvvet doğuracaktır. Bu kuvvet düşmanı mahv ve nabut edecektir. Bizler bu kuvveti Cumhuriyetimizin 100. yılında Atamızın huzurunda haykıracak, Türkiye’nin ebedi bağımsızlık mücadelesinin Atatürk Devrimlerinden geçtiğini duyuracağız. Gençliğe Hitabe’den aldığımız birinci vazifemizle 29 Ekim saat 14.00’de 1. Meclis’ten Anıtkabir’e yürüyeceğiz. Tüm üniversitelerdeki öğrenci topluluklarını ve daha nice vatansever arkadaşlarımızı vazifeye çağırıyoruz. Milletimizin en büyük ihtiyacı olan Atatürk Devrimlerinin mücadele meşalesini birlikte yakalım!”

‘YENİDEN ATATÜRK TÜRKİYE’Sİ DEMEK İÇİN’

İstanbul Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Yakup Büray Yılmaz:

“Tüm kampüslerde aynı özlem dile getirildiğine şahit oluyoruz. O özlem Atatürk Türkiye’sine olan özlemdir. Arkadaşlarımız belirli özel meselelerde ayrışsalar bile Atatürk Devriminde ve onun tekrar kurumlarıyla, ilişkileriyle ayağa kaldırılması konusunda ortaklaşıyorlar. Kimle konuşsak, bizlere eskiyi örnek vererek devletin fabrikalarından, bankalarından, kurumlarından bahsediyorlar. 29 Ekim’de yapacağımız yürüyüş, kampüslerden yükselen bu özlemin en güçlü ifadesi olacak. Üniversitelerden binlerce genç ile Cumhuriyetimizin 100. yılında, ‘Yeniden Atatürk Türkiye’si demek için aslanlı yoldan sel olup taşacağız. Ülkemizin yaşadığı bu zorlu koşullardan kenetlenerek ve birleşerek çıkacağız. Tüm öğrenci topluluklarını, büyük Türk milletini Atatürk Türkiye’sinde birleşmeye, ‘Yüzyılın Yürüyüşü’ne katılmaya davet ediyoruz.”

‘CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KILACAK NESİLİZ’

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğrencisi Vera Kasapoğlu:

“Türkiye’nin durum ve koşulları zorlaştıkça, gençliğinin sesinin yükseldiğini gördük. Her geçen gün gençliğin içindeki bağımsız bir Türkiye ihtiyacının ne kadar arttığını gördük. Bizler geçmişimizdeki devrim birikimine yaslanıyoruz ve Atatürk’ün bizlere bıraktığı yegane görevlere sarılıyoruz. Cumhuriyet’in kuruluşunda da ilk yüzyılında da Genç Türkler vardı. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına da biz Atatürkçü gençler damga vuracağız. Geleceği biz kuracağız, yeni yüzyılların mimarı biziz!

“Bu sene de 29. Ekim’de Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken kollarımızı sıvadık. Türk gençliği olarak Atatürk’ten aldığımız görevi başarıyla gerçekleştireceğiz! Sadece Ankara Hacı Bayramı Veli Üniversitesi olarak binlerce kişiyle alanda olacağımıza eminiz. Çünkü biz bu Cumhuriyet’i ilelebet payidar kılacak nesiliz. “Ülkemiz büyük ekonomik buhrandan geçse de zafer cumhuriyetindir, zafer Türk gençliğinindir. İşte bu yüzden milletimizin değerleri için emeğini ortaya koymaya hazır bütün vatanseverleri 29 Ekim’de Atamızın huzurunda yürümeye davet ediyoruz.”

“CUMHURİYET AYDINLIK GELECEĞİN GÜVENCESİDİR”

Anadolu Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Hilal Aydın:

“1919 yılında Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları Samsun’a çıkarak bağımsızlık ateşi yakmış ve o ateş tüm memlekete yol göstermiştir. O yol gösteriş sonunda sayısız zafer kazanılmış ve zafer Cumhuriyet ile taçlandırılmıştır. Büyük Millet Meclisi, 29 Ekim’de Cumhuriyet’i ilan ederek özgürlük ve bağımsızlık mücadelemizi herkese kabul ettirmiştir. “Bu 100 yıllık birikim, büyük bir mücadelenin, emeğin, kanın, gözyaşının tarihidir. Cumhuriyet, aydınlık geleceğin güvencesidir. Cumhuriyetin ilanı da Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi emperyalistlerin onlarla hesaplaşmamızı bir kez daha görecekleri gündür. “29 Ekim’de beraber hareket edelim, birbirimizden güç alalım, coşkuyla kutlayalım çünkü Cumhuriyetimiz gelecektir, ileriye taşımaktır, üretmektir, paylaşmaktır.

“Gençlik de geleceğe tutunuyor ve ileriye taşıyor. O yüzden 29 Ekim’in 100. Yılında Türk gençliği Anıtkabir’de olacak. Türk gençliği, Cumhuriyet gibi gelecek olacak. İleriye taşıyacak, üretecek ve paylaşacak. 29 Ekim’in 100. Yılında Türk gençliği kalıplara sığmayacak. Tüm öğrenci topluluklarına çağrımızdır: 29 Ekim’in 100. yılında Türk Gençliğini birleştirerek Anıtkabir’de yürüyüşümüzde buluşalım.”

‘ÇOK ÇALIŞARAK TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE’Yİ KURACAĞIZ’

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Savunma Sanayi Topluluğu Başkanı Furkan Olga:

“100. yılını büyük bir coşkuyla kutlayacağımız 29 Ekim, vatanımızı işgalden kurtarmanın, Türk milletine yakışacak çağdaş bir devlet kurmanın en önemli sembolüdür. Tarih boyunca bağımsızlık aşkıyla yanıp tutuşan milletimiz egemenliği de kendi ellerine almış ve kula kulluktan, tarikata mensupluktan Cumhuriyet ile kurtulmuştur. 29 Ekim’de kurduğumuz Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi olmayı kendisine sorumluluk belirlemiş, yoksul milletiyle dünyanın en hızlı gelişen devleti olmayı başarmıştır.

“Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesini aşma görevimizi Cumhuriyetimize dayanarak yapabiliriz. Türkiye’nin bugün yaşadığı zorlukların çözümünü 100 sene önce ilan edilen Cumhuriyetimiz gösteriyor. Atatürk Devrimlerini tamamlayarak Türkiye’nin önündeki sorunları aşabiliriz ve muasır medeniyetler arasında lider konuma geçebiliriz.

“Türk gençliği olarak çok heyecanlıyız. Cumhuriyetimizin 100. yılında tıpkı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları gibi çok çalışarak tam bağımsız Türkiye’yi kuracağız. Tüm arkadaşlarımı 29 Ekim’in 100. Yılını en coşkulu şekilde kutlamak ve tarihi görevimizi devralmak için Anıtkabir’e yürüyüşümüze davet ediyorum.”

81 İLDEN OTOBÜS KALDIRILACAK’

Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlayacak öğrenci toplulukları 81 ilden otobüs kaldırılacağını duyurdu. Katılmak ve detaylı bilgi almak için: 0553 733 24 08

Sonraki Haber