Okul servislerine büyük zam! Süreç başladı

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasına günler kala zamlar da arka arkaya gelmeye devam ediyor. Son olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) okul servis ücretlerine yüzde 35 oranında zam yapılacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

ANTALYA'DA OKUL SERVİSİ ZAMMI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından onaylanan yeni servis tarifesiyle birlikte, resmi okullar için 0-3 kilometre arası mesafede servis ücreti 1.740 TL, özel okullar için ise 2.490 TL olarak belirlendi. UKOME'nin güncellenen düzenlemesine göre, resmi okullarda 3-6 kilometre arası mesafe için 1.820 TL, 6-9 kilometre arası için 1.910 TL, 9-13 kilometre arası için 1.980 TL ücret uygulanacak. 13 kilometrenin üzerindeki her kilometre için ise ek olarak 14 TL ücret talep edilecek ve rehber personel ücreti de 700 TL olarak belirlenmiş durumda.

Tüketici Konfederasyonu Genel Başkanı İbrahim Güllü, bu fiyatların üst sınır olduğunu belirterek velilerin bu tavan fiyatların üzerinde bir ödeme yapmaması gerektiğini vurguladı. Güllü, servis ücretlerinin büyükşehir belediyeleri tarafından belirlenen UKOME'ler tarafından tavan fiyat olarak belirlendiğini ve bu sınırın üzerinde ücret talep edilemeyeceğini belirtti. Ayrıca, ilkokul ve ortaokul seviyesindeki araçlarda rehber bulundurmanın yasal bir zorunluluk olduğunu hatırlattı.

Sonraki Haber