Okullar bugün açılıyor

Kademeli yüz yüze eğitime geçiş kapsamında Türkiye genelindeki köy okulları ve anaokulları bugün açılıyor. 2020-2021 eğitim öğretim döneminin 22 Ocak 2021'de başlayan yarıyıl tatili bugün sona erecek. Köy okullarında yüz yüze eğitim için son hazırlıklar tamamlandı.

1 Mart'tan itibaren tüm resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, seyreltilmiş şekilde haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılması planlanıyor. Ayrıca ortaokullarının 8. sınıflarında ve liselerin 12. sınıflarında da 1 Mart’ta yüz yüze eğitim geçilmesi hedefleniyor. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı ilkokul ve ortaokul kademesinde eğitim veren özel eğitim okulları ve özel eğitim anasınıfları ile diğer okullar bünyesindeki özel eğitim sınıflarında da 1 Mart itibarıyla haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmaya başlanacak. Bilim ve Sanat Merkezleri de programları dahilinde yüz yüze eğitime geçecek. Dersler 30 dakika, teneffüsler ise onar dakika olacak. Liselerde tüm sınıf seviyelerinde birinci döneme ilişkin yapılamayan sınavların takvimi, 1 Mart'tan itibaren 2 haftayı geçmeyecek şekilde eğitim kurumu alan zümre başkanları kurulunca belirlenip planlanacak. Sınavların kapsamı, 1 Kasım 2020'ye kadar işlenen konularla sınırlı tutulacak.

VELİLERE YARIYIL MESAJI

Milli Eğitim Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan videolu paylaşımda, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ikinci yarıyıl dolayısıyla velilere seslendi. Konuşmasına "Sevgili ailelerimiz" hitabıyla başlayan Selçuk, evleri okul haline getiren, her odayı sınıfa dönüştüren ailelerin çabasının da yorgunluğunun da farkında olduklarını söyledi. Selçuk, "Bu süreçte çocuklarımızın eğitim aidiyetini güçlendirmek için sizin ve çocuklarınızın düzenli bir hayat sürmesi, evlatlarımızın uyku ve beslenmelerinin düzenli olması, huzurlu bir ev ortamında bulunmaları büyük önem taşıyor. Sizlerden ricam çocuğunuzun canlı derse katılımını ve TRT EBA kanallarını takibini teşvik ederek okullarımızla ve öğretmenlerimizle iletişim kanallarınızı güçlendirmeniz" dedi.

Selçuk çocukları yüz yüze eğitime başlayan ailelerin hijyen kurallarına uygun şekilde evlatlarını okula göndermelerini istedi.

Sonraki Haber