Okulların yangın tüpü meslek lisesinden

Konya Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde oluşturulan yangın tüpü dolum ve bakım istasyonunda, diğer okulların bu konudaki ihtiyaçları karşılanacak.

Okulun Kimya Teknolojisi Alanı öğretmen ve öğrencileri, yangın tüpü dolum ve bakım tesisini faaliyete geçirdi. Tesiste 8 öğretmen ve 120 öğrenci görev alıyor. Tesise teslim edilen yangın tüplerinin ilk önce güvenlik ve bakım kontrolleri yapılıyor. Doluma uygun tüpler, iş güvenliği esaslarına uygun şekilde öğretmenler gözetiminde öğrenciler tarafından dolduruluyor.

Okul Müdürü Murat Aksoy, “Yangın tüpü dolum ve bakım istasyonu oluşturduk. 'Meslek lisesi, memleket meselesi' cümlesinin içini doldurmaya çalışıyoruz. Bunu da üretimle sağlayacağız" dedi.  Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 8 Şubat'taki Konya ziyaretinde açılışını yaptığı istasyonla ilgili, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak tüm okullarımızdaki yangın söndürmeyle ilgili tüm ihtiyacı Konya'dan, Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizden gidermiş olacağız" ifadelerini kullanmıştı.

HAVVA DEREAĞZI – AA

Sonraki Haber