40 yıl sonra altınsız olimpiyat

2024 Paris Olimpiyat Oyunları sona erdi. 102 sporcu ile katıldığımız oyunlarda altın madalya alamadık. Sporcularımız Olimpiyatlar’ı 3 gümüş ve 5 bronz olmak üzere 8 madalya ile tamamladı

Paris’te düzenlenen Olimpiyat Oyunları dün yapılan kapanış seremonisinin ardından sona erdi. 102 sporcuyla katıldığımız bu dev organizasyonda milli sporcularımız altın madalya kazanamadı. Böylece milli sporcularımız tam 40 sene sonra Olimpiyat Oyunları’nda altın madalyayla tanışamadan turnuvaya veda etmiş oldu. 1984'te Los Angeles'te düzenlenen Olimpiyatlar’ı Türkiye sadece 3 bronz madalyayla kapatmıştı.

EN FAZLA ALTIN ROMA’DA GELDİ

Türkiye'nin en başarılı olduğu Olimpiyat Oyunları Roma 1960 oldu. Toplam 55 sporcuyla katıldığımız ve en çok altın madalya kazandığımız Roma Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye 7 altın, 2 de gümüş madalya elde etti.

EN ÇOK TOKYO’DA KAZANDIK

Türkiye en çok madalyayı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kazandı. Japonya'nın başkentinde gerçekleştirilen Olimpiyatlar’a 108 sporcu ile katılan Türkiye, 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz olmak üzere 13 madalya aldı.

PARİS’İ 8 MADALYA İLE KAPADIK

Türk sporcular Paris’te atıcılık, atletizm, badminton, yol bisikleti, boks, artistik cimnastik, eskrim, güreş, halter, judo, kürek, masa tenisi, modern pentatlon, okçuluk, tekvando, voleybol, yelken ve yüzme branşlarında mücadele etti. Olimpiyatlar’da 3 gümüş, 5 bronz olmak üzere toplam 8 madalya kazandık.

YUSUF DİKEÇ, OLİMPİYATLAR’IN KAZANANI OLDU

Paris Olimpiyatları’nda Şevval İlayda Tarhan ile gümüş madalya kazanan milli atıcı Yusuf Dikeç, final müsabakasında ekipman kullanmadan ve tek eli cebinde atış yapması nedeniyle Olimpiyatlar'ın simgesi haline geldi. Sosyal medyada gündem olan ve adından sıklıkla bahsettiren Yusuf Dikeç'in atış pozunu pek çok sporcu sevinç gösterisi olarak kullandı.

İŞTE MADALYA KAZANAN SPORCULARIMIZ:

Şevval İlayda Tarhan, Yusuf Dikeç - Atıcılık - GÜMÜŞ MADALYA

Hatice Akbaş - Boks - GÜMÜŞ MADALYA

Buse Naz Çakıroğlu - Boks - GÜMÜŞ MADALYA

Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer, Abdullah Yıldırmış - Okçuluk - BRONZ MADALYA

Buse Tosun Çavuşoğlu - Güreş - BRONZ MADALYA

Esra Yıldız Kahraman - Boks - BRONZ MADALYA

Taha Akgül - Güreş - BRONZ MADALYA

Nafia Kuş – Tekvando - BRONZ MADALYA

Sonraki Haber