Ölmüş yeğenine ninni söylemiş!

Depremde enkaz altında kalanların yaşadığı dram, gün yüzüne çıkıyor. Biri var ki tüyler ürpetici, aynı zamanda hayranlık uyandırıyor.

Malatya’da enkaz altında kalan bir genç kadın, yine enkaz altında kalan ablasına, bebeğinin yaşadığını söylemiş. Genç kadın, ablasını hayata bağlamak için, kucağındaki ölmüş yeğenine ninniler söylemiş; 'Yaşıyor kucağımda, ona ninniler söylüyorum, uyuttum' diye seslenmiş.

‘ONUN SAYESİNDE 9 KİŞİYİ KURTARDIK’

Depremlerin ardından Erzurum'dan Malatya'ya giden arama kurtarma ekibindeki dağcı öğretmen Erdal Emeç, kurtardıkları aileden bir kadının, enkaz altında birlikte kaldığı ablasına umut olmak için kucağındaki ölmüş yeğenine ninni söylediğini anlattı. Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi ve aynı zamanda Reşit Karabacak Spor Lisesi Müdür Yardımcısı olan Erdal Emeç, 6'sı kadın 37 kişilik öğretmen grubuyla bilgeye gittiklerini, 19 kişiyi enkazdan kurtardıklarını söyledi. Emeç, “İlk gün 9 saatlik çalışma yaptık ve hiç bir canlı emaresine rastlamamıştık. Tam o 9 saatin sonunda, bir kız, babasına enkaz altından mesaj atmıştı. Deprem olduktan 19 saat sonra bu babanın telefondaki mesajdan yola çıkarak, o binanın enkazında çalışma yapmaya başladık ve onunla 9 kişiyi kurtardık." dedi.

Erdal Emeç

Emeç, enkazdan çıkardıkları bir kadının anlattıklarıyla duygulu anlar yaşadıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Kurtardığımız kadınlardan biri, ablasına, bebeği için 'yaşıyor kucağımda, ona ninniler söylüyorum uyuttum' demiş. Biz bile enkazdan çıkartıncaya kadar bebeğin öldüğünü bilmiyorduk. O kızımız, bebeğin annesine moral vermek için öyle demiş, o duruşu ile oradakilerin hayatını kurtardı. O kızımız sayesinde oradaki 9 kişiyi kurtardık."

Sonraki Haber