Ömer Çelik'ten İsrailli Bakanın sinagog çağrısına sert tepki: Soysuz ve lanetli bir açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik İsrailli bakanın skandal açıklamasına tepki gösterdi. Çelik, 'sinagog' açıklamasına dair 'Müslümanlara ve insanlığa saldıran soysuz ve lanetli bir açıklama' ifadelerini kullandı. Öte yandan Suudi Arabistan ve BAE de İsrail'in sinagog çağrısını kınadı.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in, Mescid-i Aksa’nın da bulunduğu alanda sinagog inşa etmekten bahsetmesine ilişkin tepkiler çığ gibi büyüyor.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya sinagog yapma planı hakkında sosyal medya hesabı X'ten açıklama yaptı.

Öte yandan Arap dünyasından da tepki gecikmedi. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İsrailli Bakan Itamar Ben Gvir'in Mescid-i Aksa'da sinagog inşa etme çağrısını kınadı.

ÖMER ÇELİK: SOYSUZ VE LANETLİ AÇIKLAMADIR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mescid-i Aksa'da sinagog inşa etmek istediğini söyleyen İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'e tepki gösterdi.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Mescid-i Aksa mukaddes değerimiz, gözbebeğimiz ve kırmızı çizgimizdir.

"İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in, Mescid-i Aksa’nın da bulunduğu alanda sinagog inşa etmekten bahsetmesi, tüm Müslümanlara ve insanlığa saldıran soysuz ve lanetli bir açıklamadır.

"Netanyahu şebekesinin üyeleri, camilerin ve kiliselerin de düşmanıdır. Bu şebeke, bölge barışını dinamitlemek üzere her gün yeni bir provokasyona imza atıyor. Bunlar kendilerini hukuk önünde hesap vermekten kurtarmak için tüm bölgeyi din savaşlarına sürüklemeye çalışan soykırım ve katliam şebekesidir.

Uluslararası toplum, Mescid-i Aksa’nın statüsüne dair provokatif söylemler içerisine giren Netanyahu yönetimi üyelerine karşı net tavır almalıdır."

SUUDİ ARABİSTAN VE BAE'DEN İSRAİLLİ BAKANA TEPKİ

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ben-Gvir'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'da Yahudiler için bir sinagog inşa etme yönünde sarf ettiği sözlerine tepki gösterildi.

İsrail'in Mecsid-i Aksa'yla ilgili tahrik edici radikal çağrıları reddettikleri vurgulanan açıklamada, Aksa'nın tarihi ve kanuni statükosuna saygı gösterilmesi gerektiğine işaret edildi.

Filistin halkının maruz kaldığı insani felaketin son bulması için uluslararası topluma sorumlulukları gereği harekete geçmesi çağrısı yapılan açıklamada, uluslararası hukuk ve kararları ihlal eden İsrailli yetkililerden de hesap sorulması için ciddi mekanizmaların kurulması talebinde bulunuldu.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Ben-Gvir'in Aksa'yla ilgili sözleri şiddetle kınandı.

Kudüs'teki Mescid-i Aksa'nın tarihi ve hukuki statükosuna dokunulmaması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, Mescid-i Aksa'nın korunması ve kışkırtıcı ihlallerin son bulması çağrısında bulunuldu.

Sonraki Haber