Öcalan hakkında idari işlem başlatılacak

Üç gün önce PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan propagandası yapan ve hakkında soruşturma başlatılan Yeşil Sol Parti Milletvekili Ömer Öcalan şimdi de Meclis’te Kürtçe basın açıklaması yaptı. Hemen ardından hakkında idari işlem için tutanak hazırlandı.

PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın Yeşil Sol Parti’den Şanlıurfa Milletvekili olan yeğeni Ömer Öcalan, Meclis’te Kütçe basın toplantısı düzenledi. 13 dakika Kürtçe konuştu.

Öcalan sözlerini tamamladıktan sonra gazetecilere "Bu konuşmayı Kürtçe yapmak zorundaydım, sorusu olan var mı?" diye sordu. Basın mensupları konuşmayı anlamadığı için soru soramadı.

Öcalan hakkında idari işlem başlatılmak üzere tutanak hazırlandığı öğrenildi. Öcalan’ın konuşmasının kayıtlarını TBMM basın biriminden talep ettiği öğrenildi.

Öcalan, konuşmasında sıkça ‘Abdullah Öcalan’ın adını söyledi.

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Üç gün önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeşil Sol Parti Milletvekili Ömer Öcalan hakkında PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile ilgili açıklamalarının 3713 sayılı 'Terörle Mücadele Kanunu' kapsamında suç unsuru içerdiği gerekçesiyle resen soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Sonraki Haber