'Ön seçim' CHP kurultayını karıştırdı: İmamoğlu'ndan delegelere gözdağı!

CHP'nin Tüzük Kurultayı'nda Genel Merkez'i 'açık oy'a ikna eden İBB Başkanı İmamoğlu’nun, kurultay sabahı da İstanbul delegeleriyle buluştuğu ortaya çıktı.

6 Eylül’de Ankara'da başlayan CHP'nin "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı" dün sona erdi. Kurultayda en çok tartışılan maddelerin başında ise "ön seçimle" ilgili madde geliyordu. Kurultayda "hakim denetimiyle ön seçim" maddesi, oy çokluğuyla "örgüt denetiminde ön seçim, aday yoklaması, örgüt denetiminde aday yoklaması, merkez yoklaması" ile değiştirildi. Yeni tüzüğe göre, hangi seçim çevresinde hangi yöntemin uygulanacağına, il örgütlerinin görüşü doğrultusunda Parti Meclisince (PM) karar verilecek.

Yeni Şafak'tan Uğur Duyan'ın haberine göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kurultayın açılış toplantısından önce sabah saatlerinde dar katılımlı bir toplantıda İstanbul delegeleriyle bir araya geldiği ve ‘uyarı’larda bulunduğu ortaya çıktı. İmamoğlu, delegelere, "Artık yol haritamız tamamlanmıştır" dedi. İmamoğlu, "hakimle ön seçimi savunan" muhalif delegelere de seslenerek, "Yolumuz budur, bu yolu bizimle yürümeye hazır olanlardansanız, biz sizinle birlikte yürüyemeye de hazır" şeklinde gözdağı verdiği öğrenildi.

Muhalif delegelerin, İmamoğlu'nun bu sözlerinin ardından önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı tarafından savunulan 'hakim denetiminde ön seçim' seçeneğini desteklemekten vazgeçtiği bildirildi.

Sonraki Haber