‘Önceki aşılar önemini kaybedecek’

Almanya’da sonbahar ve kış aylarında Kovid-19 vaka sayılarının artması bekleniyor. Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, ülkedeki Kovid-19 vaka sayılarının yüksek seyretmesinden dolayı, dördüncü aşı için tüm yaş gruplarını uyardı

Koronanın korkulan sonbahar dalgası karşısında, Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, uzmanları dördüncü aşı için tavsiyelerini değiştirmeye çağırıyor. 60 veya 70 yaşın altındaki kişilere aşının tavsiye edilip edilmediği ve hangi durumlarda tavsiye edildiği konusunda "tüm yaş grupları için net öneriler" çağrısında bulunuyor. 

SPD’li politikacı Lauterbach, Funke medya grubuna verdiği demeçte,"Tabii ki daha genç olanlar da şimdi ne yapmaları gerektiğini bilmek istiyorlar. 40 yaşındaki için de bir cevabımız olmalı. Aşı olması gerekmez mi? Ya da sadece istisnai durumlarda, örneğin işyerinde çok sayıda kişi varsa? Ya da sadece aile hekimi tavsiye ederse? Her yaş için bir mesaja ihtiyacınız var. Omicron varyantına uyarlanmış yeni aşılar çıktığında 60 yaş altı için de net mesajlar olmalı” dedi.

Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, sonbaharın başlarında dört yeni aşı bekliyor. Bunlar, Biontech ve Moderna'dan BA.1 alt tipine uyarlanmış iki preparat ve özellikle BA.5 alt tipine karşı çalışan iki preparattır. Sağlık Bakanı Lauterbach,  ‘’Yeni aşılar hastalığın sadece az şiddetli geçmesine karşı değil, aynı zamanda büyük ölçüde enfeksiyona karşı da koruma sağlayacak. Yeni aşılar piyasaya çıkar çıkmaz, önceki aşılar da bir şekilde önemini kaybedecek” ifadelerini kullandı.

SPD’li politikacı Funke “Elbette daha genç olanlar da şimdi ne yapmaları gerektiğini bilmek istiyor. 40 yaşındakilere de bir cevabımız olmalı. Artık tüm yaş grupları için net önerilere ihtiyacımız var” dedi.

Sonraki Haber