Öncü Gençlik Genel Başkanı Barış Demiralay: Sorunları görmezden gelmeyelim, kalıcı çözümlere odaklanalım

Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Demiralay, ‘Barınma, beslenme, ulaşım gibi temel ihtiyaçlar devlet tarafından karşılanmalıdır.Devlet yurtlarının sayısı artırılarak öğrenciler özel yurtlara ve yüksek kiralara mahkum edilmemelidir.’ dedi.

Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Barış Demiralay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Kasapoğlu’nun “yurt sorunu yok” söyleminin aksine öğrencinin bir barınma sorunu içinde olduğunu ve bu sorunun görmezden gelinerek çözülemeyeceğini dile getirdi. Demiralay, “Barınma, beslenme, ulaşım gibi temel ihtiyaçlar devlet tarafından karşılanmalıdır. Devlet yurtlarının sayısı artırılarak öğrenciler özel yurtlara ve yüksek kiralara mahkum edilmemelidir.” dedi.

Bursa, İzmir ve Ordu valiliklerinin barınma ihtiyacı duyan öğrencilere misafirhanelerini açması ve özel yurtlarda ücretsiz konaklama imkanı sağlaması Bakan Kasapoğlu’nun “yurt sorunu yok” söyleminin gerçeği yansıtmadığını göstermiş oldu. Aynı zamanda, İzmir valisi Köşger, konaklamak için başvuru yapan öğrenci sayısının yoğun olduğunu dile getirdi.

Sonraki Haber