'Önemli fırsatlar görüyoruz'

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, "Türkiye'den Rusya'ya, Rusya'dan da Türkiye'ye ürünlerin teslimatı için Türkiye'nin bir lojistik merkezi olarak kullanılması da dahil olmak üzere, ülkelerimiz arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi için ek alanlar görüyoruz." dedi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Türkiye ile Rusya arasındaki işbirliğini geliştirmek için önemli fırsatlar gördüklerini ifade ederek , "Türkiye'den Rusya'ya, Rusya'dan da Türkiye'ye ürünlerin teslimatı için Türkiye'nin bir lojistik merkezi olarak kullanılması da dahil olmak üzere, ülkelerimiz arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi için ek alanlar görüyoruz." dedi.

Novak, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) kapsamında AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin uzun süredir Rusya için önemli bir ekonomik ve ticari ortak olduğunu vurguladı. Novak, "Ticaret hacmimiz geçen yıl yüzde 57 artarak 33 milyar dolara ulaştı ve karşılıklı ticareti artırmak için görevler yerine getiriliyor. Büyük yatırım projeleri arasında TürkAkım, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve GAZ kamyon fabrikası da bulunuyor. Turizm noktasında da önemli bağlarımız var." diye konuştu.

Sonraki Haber