Onur Air işçileri, şirkete kırmızı kart gösterdi

Onur Air çalışanları 20 aydır maaşlarını alamadıklarını belirterek dün şirket genel merkezi önünde eylem yaptı. Maaş alacakları toplamının 8 milyona ulaştığı belirtilen işçiler, şirkete kırmızı kart gösterdi. Yaklaşık 100 kişiden oluşan grup, 5 Ekim'de de eylem yapmış ancak şirket tarafından verilen sözler tutulmayınca yeniden eylem kararı almıştı.

Davul ve zurna eşliğinde yapılan eylem sonunda işçilerden oluşan bir heyet işveren tarafı ile görüştü. İşçiler, görüşmenin ardından eylemi sonlandırarak alanı terk etti. Eyleme Antalya'daki şirket çalışanlarından da bir basın açıklaması ile destek verildi. Açıklamada şu ifadeler dikkat çekti:

“Onur Havayolları, 2020 yılında, bin 600'den fazla personeline pandemiden hemen önceki şubat ve mart aylarında maaşlar da dahil, şu ana kadar hiçbir ödeme ve açıklama yapmamıştır. Sadece hac ve umre uçuşlarından aylık ortalama uçak başına 1 milyon 500 bin dolar kazanan Onur Havayolları, sosyal medyaya ve havacılık haber sitelerine sızdırılan 'satılıyor, imzalar atılıyor' haberleriyle personelini oyalamaktadır.

“Onur Havayolları, pandemi döneminde operasyonlara devam edip, çalışanlarına tek kuruş dahi ödememiştir. Taleplerimiz çok açık ve nettir; bin 600 personeli ve ailelerini maddi manevi çöküntüye uğratırken şirketin içini boşaltarak iflasa koşar adım giden Onur Havayolları'ndan alın terimiz olan hak edişlerimizi istemekteyiz."

Sonraki Haber