Orban'ın yardımcısı AB ile alay etti: Yemek için de AB'den izin almamız gerekiyor mu?

Macaristan Başbakanı Orban, 5-6 Temmuz'da Azerbaycan'ın Şuşa şehrinde yapılan TDT Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi'ne katılmıştı. A'den Orban’a tepki gelmiş ve Orban'ın hiçbir şekilde AB’yi temsil etmediğini vurgulanmıştı.

Macaristan Devlet Başkanı Orban, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüştükten sonra 5-6 Temmuz'da Azerbaycan'ın Şuşa şehrinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi’ne katılmıştı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise Macaristan’ın AB dönem başkanlığını 6 ay süreyle devralmasına rağmen Orban’ın hiçbir şekilde AB’yi temsil etmediğini vurgulamıştı.

Borrel açıklamasında, "Türk Devletleri Teşkilatı zirvesinde kendisini temsil etme yetkisini AB'den almamıştır. AB, Kıbrıs Türk ayrılıkçı varlığını meşrulaştırma girişimlerini reddediyor ve yalnızca Kıbrıs Cumhuriyeti'ni tanıyor." ifadelerini kullanmıştı.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın siyasi işlerden sorumlu yardımcısı Balazs Orban ise, Borrell’e dikkat çeken bir cevap verdi.

Balazs Orban, paylaşımında “Akşam yemeği yememize izin var mı yoksa bunun için de AB’den yetki mi almamız gerekiyor?” diye yazdı.

Sonraki Haber