Ordu Pidesi, Ordu Yağlısı tarifi, nasıl yapılır?
Ordu'da Ordu Yağlısı olaras bilinen Ordu Pidesi'nin coğraf işaret tescil belgesi verilmesinden sonra tarifi merak edilmeye başlandı. Arama motorlarında ordu pidesi, ordu yağlısı tarifi arattırılmaya başlandı. Ustasından Ordu Yağlısı da olarak bilinen Ordu Pidesinin tarifi şu şekilde.
Malzemeler: Hamuru için; 3 su bardağı un ,yarim çay kasigi tuz, bir tutam toz seker, 20gr yas maya, yumurta, Pide içi: 250 gram kıyma, 2 adet kuru soğan, 6-7 dal maydanoz, Tuz, Tereyağ
Yapılışı: Hamuru için verilen malzemeler bir kaba konup kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Diğer yanda, Kıymayı bir tencereye koyup az zeytinyağı ile kavurun ince doğranan soğanı ilave edip bir süre daha kavurduktan sonra tuz ve karabiber isteğe bağlı maydanoz ilave edilip karıştırılır.
Hamurdan büyük bir parça alınıp, elips şeklinde açılır. Açılan hamura kıyma içi serilerek elipsin iki ucu birleştirilir ve mekik şekli verilir. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir. Fırından çıkmadan önce pidenin orta yerine bir yumurta kırılır, yumurta piştikten sonra fırından çıkan pide servis yapılır.