Orkun Dülgeroğlu tutuklandı

Firari FETÖ’cü Cevheri Güven ile PKK’ya yakınlığıyla bilinen Veysi Özer’le gerçeğe aykırı dijital veri alış verişi yaptığı ve sosyal medyada suç içerikli asılsız ithamlar yayınladığı belirtilen Orkun Dülgeroğlu tutuklandı.

Sosyal medyada bazı isimleri hedef alarak ses kaydı, fotoğraf, video gibi dijital veriler yayınlayan Orkun Dülgeroğlu hakkında soruşturma başlatıldı. 11 Nisan’da İstanbul’daki evinde gözaltına alının Dülderoğlu, bir süredir montajladığı bazı ses ve görüntüleri servis ederek, kamu kurum ve kuruluşları ile yargı mensupları ile bazı vatandaşları hedef almıştı.

‘ÖRGÜT MENSUPLARIYLA İRTİBAT HALİNDE’

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 11 Nisan’da yayınladığı açıklamada Orkun Dülgeroğlu’nun terör örgütü mensuplarıyla irtibat halinde olduğu vurgulanarak şunlar kaydedildi:

“Orkun Doğuş Dülgeroğlu adlı şahsın yurtdışında yaşayan firari FETÖ/PDY mensubu Cevheri Güven ve yine sosyal medyada ‘Vartolu’ rumuzuyla tanınıp yurtdışında yaşayan ve hakkında çok sayıda suçtan yakalama emri bulunan Veysi Özer'le gerçeğe aykırı dijital veri alışverişi yaptığına ve örgüt mensuplarıyla irtibat halinde ürettiği içeriklerle sosyal medyada kamu kurum ve kuruluşları ile yargı mensupları hakkında suç içerikli asılsız ithamlar yaydığına ilişkin ihbarlar alınması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır.

“Soruşturma kapsamında yasal şartların oluşması üzerine şüpheli Orkun Doğuş Dülgeroğlu yakalanıp gözaltına alınmış, ikametinde yapılan arama kapsamında ele geçirilen çeşitli dijital materyallere de incelenmek amacıyla el konulmuş olup, maddi gerçeği açığa çıkarmaya yönelik tüm araştırmalar titizlikle sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

HAKKINDAKİ ŞİKAYETLER

Dülgeroğlu, sosyal medyada eski Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcıları Adem Taşkaya ve Neslihan Seven ile Şehit Anaları Derneği Basın Sözcüsü Beyza Tufan’ı da hedef almıştı. Taşkaya, Seven ve Tufan hakkında bazı ses kayıtları ve görüntüler yayınlamıştı. Üç isim de yayınlanan belgelerin sahte olduğunu belirterek Dülgeroğlu hakkında savcılığa şikayette bulunarak hukuki işlem başlatmıştı.

Sonraki Haber