Orta pişmiş et nasıl yapılır? Orta pişmiş et kaç dakikada pişer?

Etlerin pişirilme dereceleri vardır. Bugün orta pişmiş etin nasıl olduğunu aktardık. Orta pişmiş et nasıl yapılır? Orta pişmiş et kaç dakikada pişer? Bu konu hakkında tüm merak edilen bilgileri derledik. İşte detaylar!

Et pişirmenin çeşitli taktikleri ve dereceleri vardır. Bugün ise orta pişmiş etin nasıl yapılabileceğini sizlere aktardık. Orta pişmiş etin dışı kızarmış içi hala pembe ve sulu olması gerekir. Bu derece pişmiş ama yine de sulu ve lezzetli bir tat barındırır. Etin dokusu ve lezzeti korunurken iç kısmının da sulu olması tam istenilen kıvamdır. Orta pişmiş et demek zevkine göre değişir. Kimi insanlar tam pişmiş et severken kimi insanlar da orta pişmiş ya da az pişmiş eti lezzetli bulurlar. Ancak uluslararası standartlara göre orta pişmiş eti pişirme tekniği dışının kızarması ve içinin pembe renkte ve sulu kalmasıdır. Peki orta pişmiş et nasıl yapılır? Orta pişmiş et kaç dakikada pişer? gibi soruların cevabını verdik. İşte detaylar!

ORTA PİŞMİŞ ET NASIL YAPILIR?

  1. Et olarak bonfile, antrikot ya da dana biftek tercih edebilirsiniz. Öncelikle etiniz oda sıcaklığında olsun. Buzluktan çıkarıyorsanız yaklaşık yarım saat oda sıcaklığında kalsın.
  2. Fırını 200 derecede ısıtın. O sırada etinizi tuz ve karabiberle güzelce ovun.
  3. Sıvıyağ ya da tereyağı ile ısıtılmış tavaya eti yerleştirin ve yüksek ateşte 2-3 dakika kadar her iki tarafını da kızartın.
  4. Sonrasında eti fırına yerleştirin ve 10-15 dakika kadar pişirin. Ancak bu süre etinizin türüne ve kalınlığına göre değişecektir. Bir et termometreniz varsa etin iç sıcaklığını ölçebilirsiniz. Orta pişmiş etin iç sıcaklığı 57-60 derece arasında olmalıdır. Termometreniz yoksa içini kontrol ederek pişirin.
  5. Eti fırından çıkardıktan sonra alüminyum folyo ile üzerini örtün ve eti 5-10 dakika dinlendirin.
  6. Sonrasında dilimleyerek servis edebilirsiniz.

ORTA PİŞMİŞ ET KAÇ DAKİKADA PİŞER?

Orta pişmiş etin pişirme süresi etin türüne ve kalınlığına göre değişecektir. Ancak iç sıcaklık mutlaka 57-60 derece arasında olmalıdır.

  • Eğer orta kalınlıkta bir dana biftek kullanacaksanız 10-15 dakika
  • Kalın bir biftek kullanacaksanız 15-20 dakika
  • İnce bir biftek kullanacaksanız 6-10 dakika arasında pişirebilirsiniz.
Sonraki Haber